Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar läckande bränsleledningar

Hålla bränsleledningarna i bruksskick på din bil eller bil är viktigt. En läckande bränsleledning kan utsätta bensin eller diesel till en het del av motorn, som sedan kan antända bränslet. Bränsleledningar måste hållas i gott skick för att undvika en sådan potentiell risk för säkerhet och din bil. Tyvärr har vissa av de involverade delarna inte lätt att reparera - såsom ett luftfilter. Läckor kan också utvecklas i en mängd olika platser, så du måste titta på både bränsleledningar och deras armatur för problem. Saker du behöver
Handskar
Goggles
Wheel ramper
Droppkar
nytt gummi bränsleledning
Ny förformad hårda rör bränsleledningen
Tube Bender Tool Review Nya bränsleledningarna beslag eller klämmor banjo
Socket skiftnyckel och uttag
skiftnyckeln
Skruvmejsel
Snippers
Visa fler instruktioner
1

Sätt på mekaniker handskar och glasögon innan du sätter igång med det mekaniska arbetet. Placera en långpanna under det område där du arbetar för att fånga upp eventuellt bränsle som flyr när du öppnar upp en rad. Placera bilen upp högre på hjul ramper så att du kan få tillgång under bilen motorn.
2

Använd en skruvmejsel eller hylsnyckel och lämpligt uttag för att släppa beslag bränsleledningarna som du hittar när du arbetar på en läckande linje. Öppna radas upp på ena änden och dränera eventuellt kvarvarande bränsle ut innan du kopplar den andra änden.
3

Använd en platt-skruvmejsel för att bända bort en envis bränsleledning om den har fastnat. Dra ledningen från sitt tapp. Undersök bränsleledning när den har flyttats. Titta efter sprickor, hål eller sprickor i gummit linje. Leta efter friktion fläckar där linjen kan ha varit klämd och sliten.
4

Undersök beslag för bränsleledningen för att se om de har skadats nog att läcka bränsle mellan gängorna. Byt ut de gamla armaturer mot nya och mät avståndet som behövs för en ny bränsleledning. Köp en tillräcklig mängd av nytt gummi bränsleledning och installera det på beslagen. Köp en pre-format rör och de tillhörande delarna om bränslet ledningssektion är en hård rörtyp. Använd ett rör Bender verktyg för att få vinkeln rätt vid montering på motorn. Dra åt nipplarna med en sockel eller skiftnyckel.
5

Städa upp eventuella återstående områden runt motorn som du arbetat på och sänka bilen av hjulet ramper. Prime motorn genom att pumpa gaspedalen och starta motorn för att dra nytt bränsle genom ledningen. Låt den gå en bit. Stäng av den och titta under motorn igen för några tecken på kvarvarande läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61681.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.