Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

2002 KIA Sportage fläktrem Borttagning

Flera bälte system har sina fördelar: Om ett bälte raster, men de andra är fortfarande fungerar bra, då du bara förlorar de tillbehör som är anslutna till det trasiga bältet systemet. I fallet med en 2002 Kia Sportage, ansluter fläktrem också till generatorn, och utan det, förlorar du all ström på bilen. Det är inte så svårt att byta fläktrem, men det kan vara lite knepigt, vilket gör detta till en 45-minuters jobb. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Byte fläktrem
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta generatorn på det övre högra hörnet av motorn. Använd 3/8-tums Ratchet och uttag för att lossa bultarna på generatorn.
2

Leta enheten justeringsskruven, precis intill fördelarlocket och generatorn. Avlägsna låsbulten på sidan av den gängade bulten med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan lossa justerskruven med spärr tills du kan dra bort fläktrem.
3 < p> Placera bältet ersättare fläkten på motorn remskivor, se till att det inte är vriden eller böjd längs banan. Nästa, dra åt justeringsbulten av generatorn tills fläktrem är stram, sedan tillbaka låsbulten på justeringsbulten.
4

Dra åt generatorns bultarna med 3/8-tums Ratchet och uttag . Slutligen, starta bilen och kontrollera att remmen rör sig smidigt, utan problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60266.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.