Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar en Mazda 3 E-Brake

Mazda 3 är utrustad med en 4-wheel skivbromssystemet som har ett mekaniskt ställdon, inbyggd i de bakre bromsoken, för e-bromsaggregat justering. Den här funktionen utökar bromsok kolv när e-bromshandtaget dras för att säkerställa korrekt clearance bromskloss och e-bromsfunktion. En första anpassning av e-bromskabeln kan vara nödvändigt förutom normala förfaranden för att kompensera för normalt slitage av kabeln. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

stoppklossar Placera hjulet framför och bakom höger framhjul. Lyft vänster bakhjul med domkraft placerad på förstärkta lyftfäste finns längs den nedre kanten av Mazda kropp framför bakhjulet öppningen. Slip jack ställning under den bakre hjälpram för att ge ökad säkerhet.
2

Lokalisera den lilla plastkåpan justering tillgång i den bakre delen av mittkonsolen. Lyft ur konsolen med hjälp av en liten skruvmejsel för att få tillgång till justeringsmuttern placerad under det.
3

Lyft upp på e-bromshandtaget tills det knäpper tre till fem gånger. Skruva justerskruven medurs tills bromsbeläggen klämma hårt på rotorn och bakhjulet kan inte spunnits för hand.
4

Släpp e-bromshandtaget och kontrollera att hjulet nu vänder smidigt. Ta bort stödbenet och sänka golvet jack. Ta bort stoppklossar och provköra Mazda 3 för att kontrollera bromsarna fungerar korrekt och parkeringsbromsen håller bilen när den tillämpas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59167.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.