Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att göra justeringar parkeringsbromsen en Toyota Tacoma

Anpassa din Toyota Tacoma parkeringsbromsen när det inte längre håller din lastbil i parken. På äldre bilar, modeller 1999 eller äldre, är denna justering enkel och du bör göra det regelbundet för att säkerställa att parkeringsbromsen innehar. Denna enkla justering sparar tid och pengar du vill spendera med din lastbil till mekaniker, och det ger dig en känsla av prestation när de fastställer din lastbil. Du kommer att använda en annan teknik för åren 2000 till 2006. Saker du behöver
Skiftnyckel eller tång
Jack och pallbockar
Skruvmejsel
Däck järn
Visa fler instruktioner
justera mellan insidan på modeller 1999 eller äldre

1

Ta konsolen locket som håller spaken på insidan av lastbilen. Leta denna konsol mellan förarsätet och det främre passagerarsätet.
2

Justera muttrarna som håller två valstrådar sticker ut på baksidan av metallplattan. Flytta muttrarna lätt med en skiftnyckel eller tång och sedan testa dina lastbilar bromsen. Håll justera tills parkeringsbromsen håller lastbilen i parken.
3

Byt parkering omslaget bromsen konsolen.
Justera Nedanför Lastbil på modeller 1999 eller äldre
4

Lyft den bakre änden av Tacoma. Palla upp trucken och plats pallbockar under det för stöd.
5

Lokalisera de vajrar som löper från var och en av de bakre hjulen till mitten av lastbilen. Justera muttern som håller när dessa två kablar möts. Använd din skruvmejsel för att justera muttern.
6

Sänk din Tacoma med domkraften och ta bort stödbenet. Testa din inställning genom att dra på bromshandtaget och märker att bilen fastnar i parken.
Justering för åren 2000 till 2006

7

Lyft den bakre änden av Tacoma . Palla upp trucken och plats pallbockar under det för stöd.
8

bort bakhjulen med din däck järn och lokalisera hålet där stjärnan justermuttern hålls. Placera skruvmejseln i hålet och justera muttern tills skivorna inte blir längre.
9

Flytta justermuttern tillbaka åtta skåror. Sätt däcken igen och sänka bilen.
10

Tryck in på parkeringsbromsen med 33 ft-lb av vridmoment eller tryck. Kör din bil på 31 mph för en fjärdedel av en mil.
11

Upprepa steg 4 två till tre gånger för att aktivera parkeringsbromsen. Lossa parkeringsbromsen helt och sedan dra åt handbromsen till de trängsta läget. Din fordon parkeringsbromsen ska hålla när bilen är parkerad på en sluttning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57065.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.