Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man monterar trumbromsar

Bromstrumman av ditt fordon står för cirka 25 procent av utfört bromsning i en bil. Bromstrummor används vanligen i äldre-modell fordon som bakbroms, men vissa nyare bilar fortfarande är utrustade med bromstrummor i bak. Om du bygger om dina bromstrummor, då denna artikel förutsätter att du redan har tagit upp bilen på pallbockar, och du är redo att montera bromstrummor och lägg dem på fordonet. Saker du behöver
Bromsfjäder Tool Review Rag
Bromsdelar Cleaner Review montering Bromstrumma med bromsbackar
3/8-tums hylsnyckel och Hylsnyckelsats
Metric öppen nyckel ställa
Momentnyckel
Tire skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sätt bromsbackarna på den yttre ytan av den inre bromstrumman. Skorna hålls på plats genom att behålla fjädrar, så du måste in och justera bromsbackarna med de kvarhållande fjädrarna. Det finns bara ett sätt att bromsbackarna kan orienteras.
2

Säkra bromsbackar med verktyget bromsfjädern. Detta verktyg passar över bromsen skon spärrfjäder klipp. När verktyget ände "insatt" över klippet, tryck in och vrid medurs för att låsa bromsbackarna till den inre bromstrumman.
3

Inspektera bromsen fjädrar, den returfjäder och hjulcylindern. Kontrollera att det finns spänning på alla fjädrarna och att det inte finns några läckor eller revor i hjulcylindern stövlar.
4

Placera den inre trumman över navaggregatet och säkra inre bromstrumman navet med levereras från fabriken skruvar. Dra åt bultarna med hylsnyckel och göra en slutlig åtdragning med momentnyckel till tillverkarens specifikationer på åtdragningsmoment.
5

Anslut bromsledningen till hjulcylinder och inre bromstrumma montering. Använd fast nyckel för detta. Du måste dra åt först. Använd sedan nyckeln för att avsluta åtdragning tills du känner motstånd på tuben muttern av bromsledningen. Sedan ge röret muttern 1/4 extra varv.
6

Placera den yttre trumman över den inre trumman, placera hjulet på över det och säkra det med hjulets muttrarna. Dra åt muttrarna medurs med däcket skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57220.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.