Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ett intag Packning för en 1996 Pontiac Grand Am

Motorer behöver packningar till ordentligt täta motorkomponenter. Packningar behövs för att hålla vätska från blandning samt hålla gaser läcker. Avgasgrenrör packningar håller grenröret tätad mot topplocket, hindrar avgaserna från att fly. Insugningsröret packningar förhindrar obegränsad luft från att komma in i luftströmmen in i cylindrarna. Denna typ av en läcka kallas ett vakuum läcka. Om din Pontiac Grand Am: s 2,4-liters motorn går ojämnt på tomgång, är chansen att det finns ett vakuum läcka som kan fixas genom att byta packningen insugningsröret. Saker du behöver
Packning Wrench skrapa
ställa
Hylsnyckelsats
Ratchet
Extension Review, Universal svivelled
momentnyckel
Tänger
Skruvmejsel
Byte packning i insugsröret
RTV svart fogmassa
dräneringskärlet
1 gallon ny kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och placera dräneringskärlet under kylaren avtappningsventilen. Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida moturs. Öppna ventilen radiator avloppet genom att vrida det moturs för hand.
2

Ta av tanklocket. Leta reda på och ta bort säkringen bränslepumpen genom att dra den rakt ut ur säkringen blocket. Veva runt motorn i fem till tio sekunder för att avlasta trycket bränslesystemet. Märk och koppla bort alla elektriska anslutningar och ledningar vakuum. Koppla loss batteriets minuskabel genom att vrida skruven moturs med en 5/16-tums skiftnyckel. Addera 3

Lossa gasreglaget och kryssning styrkablar. Dessa kommer oftast säkras genom en C-klämma som du behöver för att dra med en tång. Avlägsna skruven säkra bränsletillförseln återgång till gasvajern fästet genom att vrida den moturs med en skiftnyckel.
4

Lossa klämmorna på vardera änden av luftinsugningssystem röret och ta bort röret. Klämmorna lossas genom att vrida skruvarna motsols eller klämma klämma med tång
5

bort växellådan oljestickan och de fästen från insugningsröret genom att vrida bultarna som fäster dem motsols med en skiftnyckel. Detta inkluderar tändspolen.
6

Vrid spännaren drivrem med en skiftnyckel eller spärr för att ta bort spänningar ur remmen och ta bort remmen. Ta bort alla skruvar från fästena som håller fast generatorn och servopumpen genom att vrida bultarna moturs med en skiftnyckel. Ställ dessa tillbehör åt sidan utan att koppla dem.
7

Koppla bränsleskenan och bränsletryck returledning. Dessa snabbkopplingar. Metallen typ drar isär medan plasten typ kläms och dras isär.
8

Vrid skruvarna som håller fast insugningsröret till motorn moturs med en spärr och uttaget och ta bort skruvar och brickor. Lyft grenröret rakt upp för att ta bort.
9

Rengör grenröret och motorn /topplocket passytor noggrant med en packning skrapa bort den gamla packningen. Applicera en tunn sträng av RTV svart i motorn /cylinderytorna head parning och insugningsröret passytorna. Placera grenröret över packningar och montera bultarna, vrida dem medurs.
10

Vridmoment insugningsröret bultar till 18 foot-pounds. Börja med skruvarna i mitten och arbeta utåt till slutet. Detta säkerställer att packningen och grenröret tätningen ordentligt och minimerar grenrör skevhet.
11

Reverse åtgärd 1 tom 7 för att sätta allt tillbaka tillsammans. Var noga med att byta tanklocket och bränslepump säkringen. Stäng ventilen kylaren avloppet och fyll på kylsystemet. Starta motorn och låt motorn värmas upp och top-off kylsystemet efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62067.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.