Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Serpentine Belt i en 2005 Chrysler Sebring

Den 2005 Chrysler Sebring med en 3.0L motor använder en annan typ av bälte system än i de flesta andra. Det är en hybrid mellan en serpentin bälte och en V-rem-system, med två individuella bälten kör tillbehören, men Serpentine belt flytta huvuddelen av dem. Det finns också en annan stil sträckare än i andra fordon, men inte får fråga, det är fortfarande ett jobb någon skugga träd mekaniker kan göra. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
ersätter bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på remdragningen diagrammet ligger antingen under huven, på kärnan stöd eller i instruktionsboken. Behåll denna behändiga eftersom du kommer att behöva hänvisa till den i kommande steg.
2

Lossa bulten spännarremskivan med 3/8-tums Ratchet och uttag, vilket kommer att avlasta spänningen på Serpentine belt. Dra sedan bort remmen från remskivorna.
3

Installera det nya remmen med remdragningen diagrammet från steg 1 som din guide, arbetar den platt mot varje remskiva. Dra sedan åt spännaren justerskruv tills remmen inte kan skjutas in längre än en 1/4 tum med tummen.
4

Dubbelkolla bältet för att se till att det inte är böjd eller vriden längs väg, och att det är platt mot varje remskiva. När det, starta motorn och se till att allt går rätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60277.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.