Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Om Emergency Brake Parts

Alla nöd-bromssystem fungerar ungefär på samma sätt. De är mekaniskt, i motsats till elektrisk eller hydraulisk. Mycket få delar är inblandade, eftersom föraren manuellt sätter nödbromsen via ett handtag på konsolen eller en separat bromspedal, beroende på vilken typ av bil eller lastbil. Funktion

nödbromsen håller bilen på plats när parkerad. Den kan också användas för att stoppa en bil om bromsarna ge ut, men det är inte lika effektivt som med alla av bromsarna. Nödbromsar använder bara en sko eller pad på varje bakhjulen, vilket innebär att du inte har det tryck som behövs för att effektivt stoppa bilen.
Typer

finns två sätt att bromsa --- via ett handtag föraren drar upp eller med en fotpedal placerad mot den vänstra väggen i förarhytten, till vänster om bromspedalen. Lastbilar och bilar utan en mittkonsol använda en fotpedal.
Funktioner

bromshandtag är ansluten till en kabel, som är i sin tur fäst till de bakre bromsarna. När handtaget dras upp, drar kabeln, dra bromsbackarna (eller skivor, om bilen är utrustad med 4-hjuls skivbromsar) mot trumman (eller rotor vid skivbromsar). Om bilen är utrustad med en fotpedal, fungerar det på samma sätt --- när föraren trycker ned fotpedalen drar kabeln, drar bromsen mot trumman eller rotor.
Identification

Bromsen handtaget har en frigöringsknapp på toppen av handtaget. När man släpper nödbromsen, är knappen trycks in för att frigöra låset på handtaget, och handtaget trycks ned. Handbromsen (bromshandtag typ) är alltid placerad i mittkonsolen. Den fotpedal utgåvan är ett handtag som sitter under instrumentbrädan och strax ovanför fotpedalen. Det dras av föraren för att frigöra fotpedalen, vilket i sin tur frigör bromsarna. Kan gå ur justering
Varning

nödbromsar. Ju högre handtaget dras (eller lägre bromspedalen åker i golvet), desto mindre tryck du har när skorna eller kuddar tätar mot skorna eller rotorer. Båda typerna av nödbromsar har en justering --- om du har en pedal, är justeringen på kabeln strax innan kabeln bildar en Y till varje bakhjul. Denna typ av nödbroms justeras genom att vrida en mutter. Om din bil är utrustad med en handbroms, är justeringen under konsolen. Konsolen måste tas bort för att nå reglermekanismen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59870.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.