Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbackar på en Chrysler Town & Country

Liksom de flesta fordon, bromsbackarna på en Chrysler Town & Country arbetar främst med parkeringsbromsen, så de kanske inte behöver byta så ofta som bromsklossar. Om skorna behöver bytas ut, måste du ändra skorna på båda bakhjulen. Detta kan vara en svår process, som bromsen trumsammansättningen använder flera fjädrar och clips med bromsbackarna. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Spetstång
Högtemperatursfett
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsbackarna
1

Lyft den bakre änden av van och stödja den på pallbockar, ta bort hjulen. Lossar hjulet muttrarna innan höja van kommer att hjälpa.
2

Slip bromstrumman off. Om det sitter fast, vrid växeln på justeraren hamnen i bromsens fästplattan med en skruvmejsel för att dra bromsbackarna.
3

Rengör hela bromsaggregatet med broms renare spray, placera en kastrull eller annan lämplig behållare under för att fånga droppande vätska. Avlägsna Skor
4

Lossa den främre bromsen skon nedhållarfjäder genom att trycka hållaren och
vrida den 90 grader. Detta fungerar bättre med en speciell Biltema verktyg som är avsett för denna uppgift.
5

Lossa övre returfjädern och justeringen hävarmsfjädern från bromsback med vass tång, ta sedan bort den övre fjädern , tillsammans med spänningen klippet och automatisk justering, och justeringen spaken och våren.
6

Koppla de två returfjädrarna längst ner på skorna och ta bort den främre bromsen skon.

7

bort den påverkande staget från den nedre halvan av bromsaggregatet, ta bort den bakre skon nedhållarfjäder och stift med samma verktyg som framsidan, och ta bort den bakre skon med parkeringsbromsen manöverspaken.

8

Rengör och smörj gängorna på den automatiska justerskruven. Använd en hög temperatur fett.
9

Lossa rampplattan bromsmanöverdonet från gamla frambromsen sko och installera det på ersättning, vilket gör att du på rätt plats klämmorna.

Installation
10

Smörj kontaktytorna bromsaggregatet s fästplatta med högtemperaturfett.
11

Anslut parkeringsbromsen manöverspaken till bromsen kabel och montera den bakre skon till fästplattan, med tillämpning av nedhållande stift och våren.
12

Anslut parkeringsbromsen påverkningsvätskan stötta, automatiskt justerdon, spänning klipp och övre returfjäder.

13

Installera den nya skon frambromsen och montera den på plats med sin nedhållande stift och våren. Fäst den övre returfjädern, automatisk justering spaken, aktivering våren och lägre fjädrar avkastning med tång.
14

Anslut bromstrumman tillbaka på navflänsen.
15

Justera bromsbackarna genom att föra in en skruvmejsel i justeraren port - avlägsna gummiproppen - och vrida justerdonstandhjulet. Justera tills skorna drar mot en roterande bromstrumma och vrid den åt andra hållet så skorna bara undvika att dra.
16

Anslut hjulen och sänk bilen efter att ha bytt bromsar på båda sidor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57753.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.