Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en förbränningsmotor

Bygga en förbränningsmotor kräver att du har åtminstone grundläggande mekaniska kunskaper. När du arbetar med 4-takts förbränningsmotorer, måste du förstå fyra system: intag, kompression, förbränning och avgaser. Intaget stroke drar i en bränsle-och luftblandning, och kompressionsslaget komprimerar blandningen. Blandningen får sedan eldas med en gnista från tändstiftet, och någon extra gasformig materia avyttras genom avgasröret. Instruktioner
1

Installera vevaxel, kamaxel drevet på kammen, och sedan installera kammen in i motorblocket.
2

Montera kamkedjan eller bälte. Kontrollera tidpunkten markerar laguppställningen. Förbränningsmotorer har olika typer av inställningsmärkena.
3

Montera kolvarna och stavar med ringkompressorn. Täck ändarna av stavar med en gummislang för att inte repa cylinderväggarna. Installera det bakre huvudpackningen hjälp av lite olja på insidan läppen på tätningen. Montera oljepumpen efter priming det med olja.
4

Montera locket kamkedjan och cheferna. Dra huvudena till rätt fot pounds och i rätt ordning genom att börja i mitten och arbeta utåt. Olika förbränningsmotorer har olika vridmoment specifikationer för bultarna. Var noga med att få det året, märke och modell av motorn korrekt, eftersom felaktig vridmoment på bultarna kan orsaka fel.
5

Installera ventillyftare i blocket. Montera stötstänger och vipparmar och justera, eller vridmoment, om det behövs.
6

Montera insugningsröret med RTV silikon på framsidan och baksidan av blocket. Montera vattenpumpen och alla andra tillbehör, inklusive bälten. Installera och anslut allt bränsle och elektriska anslutningar.
7

Montera startmotorn och anslut all elektronik. När startmotorn är i, kommer du att kunna installera oljetråget. För att förhindra läckage, använda RTV på oljetrågspackning.
8

Installera flexplate eller svänghjulet, beroende på det använda överföring. Montera oljefiltret och fyll motorn med rätt mängd olja. Se instruktionsboken för att ta reda på hur mycket olja programmet använder. Det kommer också att berätta vilken typ av olja din förbränningsmotor används.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59869.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.