Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort ett bakhjul Cylinder på en 91 Grand Am

The 1991 Pontiac Grand Am basmodellen kom med en 2,5-liters rak fyrcylindrig motor och en fem växlad manuell växellåda. De bakre bromsarna på din Grand Am är trumbromsar som kräver en dubbel kolv hjulcylinder att tillämpa samma tryck på båda bromsbackarna då bromspedalen trycks ner. Över tiden hjulcylinder för varje avlopp kan slitas ut och börja läcka eller bli beslagtagna förhindra rätt tryck från anbringas på bromsbackarna. Byta antingen bakhjulet cylinder är en enkel uppgift, men kommer att kräva en hjälpreda när det blir dags att lufta nya hjulcylinder. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Gummiklubba (tillval) katalog Penetrerande olja
Brake Cleaner Review 3/8-tums line kontakt
3/8-tums enhet T6 Torx bit
Ratchet
Linje skiftnyckel som
RANUNKEL fastsättning
dräneringskärlet
Dot 3 bromsvätska (1 liter) katalog Momentnyckel Sida 3 /8-tums Clear slang (2 fot)
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på bakhjulet med den felaktiga hjulcylinder med en rörtång. Lyft den bakre delen av fordonet i luften med en domkraft och placera pallbockar under bakvagnen. Sänk den bakre delen av fordonet tills den vilar säkert på pallbockar.
2

Avlägsna muttrarna för bakhjulet. Demontera bakhjulet från fordonet och ställ den åt sidan. Spraya montering bromsledningen går till hjulcylinder och de två torx skruvarna som håller fast den bromsen fästplattan. Avlägsna trumman från broms uppbackning plats och hjulnavet. Peka på trumman med en gummiklubba, om det fastnat på hjulnavet. Vänta minst 5 minuter så att den penetrerande olja för att arbeta in i bultgängorna och bromsledningen montering.
3

Placera ett uppsamlingskärl under bakbroms församling. Knacka på baksidan av bromsledningen passande med den platta änden av en linje skiftnyckel hjälpa till att bryta den koniska tätningen. Lossa och ta bort bromsen linje montering från baksidan av hjulcylinder, men inte böjer bromsledningen baksidan av skador kan uppstå. Installera en 3/8-tums stickkontakt till bromsledningen.
4

Lossa och ta bort hjulcylinder bultar med en 3/8-tums enhet Torx-fattning och en spärrfunktion. Tryck utåt på bromsbackarna och ta bort hjulet cylinder från bromsen fästplattan. Dränera eventuell kvarvarande vätska från hjulcylindern i dräneringstråget och ställ cylindern åt sidan.
5

Spray bromsrengöringsmedel över bromsen stödplatta, bromsfjädrar retur, och bromsback håll stift. Inspektera fodret bromsvajer för bromsvätska förorening, om skorna har kommit i kontakt med bromsvätska måste du byta ut dem innan du fortsätter.
Installation
6

Push utåt på bromsbackarna och placera hjulcylindern mot bromsen fästplattan. Löst installera hjulcylinder bultar. Ta linjen kontakten tidigare installerad i bromsledningen och tråd bromsledningen passar i den nya hjulcylinder.
7

Dra hjulcylinder bultar till 15 foot-pounds med en 3/8-tums drive T6 Torx-fattning och en breaker bar. Dra åt kopplingen bromsledningen till 12 foot-pounds med en momentnyckel och crowfoot fastsättning.
8

Lyft och stöd bilen huva med huva prop stången. Avlägsna bromshuvudcylindern lock och toppen av bromsvätskebehållaren. Lossa avluftningsventilen på den nya hjulcylinder och vänta i två minuter. Stäng avluftningsventilen. Montera den ena änden av 3/8-tums genomskinliga slangen från hjulcylinder avluftningsventilen och rikta det motsatta i dräneringstråget.
9

Instruera en hjälpare in i fordonet och pumpa bromsarna tills uppnå en fast bromspedalen. Instruera hjälpare att hålla konstant tryck på pedalen och håll i golvet när tillämpligt.
10

Lossa avluftningsventilen och låt vätskan in i genomskinliga slangen. Stäng avluftningsventilen när pedalen träffar golvet. Instruera hjälpare att pumpa bromspedalen tills en fast pedal uppnås. Lossa avluftningsventilen. Dra åt avluftningsventilen när vätskan rinner. Upprepa detta steg tills det inte finns några luftbubblor i vätskan reser från avluftningsventilen.
11

Installera bromstrumman över hjulnavet och broms stödplatta. Montera hjulet på bilen och installera hjulmuttrarna med handkraft. Lyft den bakre delen av fordonet från domkraften och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds i en korsvis med en momentnyckel.
12

Toppa bromsvätskebehållaren med färska Dot 3 bromsvätska och montera tanklocket. Stäng fordonets huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59366.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.