Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad orsakar Brake Vibration?

Få saker kan vara så frustrerande som att ta bilen till din mekaniker och ges en generisk diagnos tillsammans med en alarmerande reparation uppskattning. Problem med bilens bromssystem faller ofta in i denna kategori. Medan förstå exakt vad som orsakar problemet inte kommer att göra reparation räkningen något billigare, kommer det att hjälpa din sinnesfrid om du vet att pengarna var väl spenderade. Warped Rotorer
p Det finns något sådant som "skeva rotorer." Detta är en generisk term som vanligtvis används av mekaniker, eftersom detaljerad förklaring av orsaken skulle vara långa och svåra. Medan termen ger en allmän uppfattning om varför bromsarna utför konstigt, betyder inte korrekt beskriver orsaken. Rotorer inte riktigt varp, utan istället visar en ojämn beläggning tillstånd, som är lättare att beskrivas som "skev" för lekmannen kunden. Detta kan leda till förvirring, eftersom de verkliga orsakerna skiljer sig åt i hur de korrigeras, vilket resulterar i vad som kan tyckas ovanligt reparationskostnader för ett enkelt problem.
Lateral Rundgång

Lateral rundgång är mätning bestämma om två axlar 'är parallella med varandra. Med bil bromsar, är det måttet mellan broms rotor axeln och spindelaxeln. När fabriken toleranserna blir för stora, rotorn och spindeln inte är parallella, vilket resulterar i höga punkter på rotorn kontakt bromsklossarna under rotation när bromsarna inte tillämpas. Denna kontakt är liten, men har effekten att ojämnt bortnött material från rotorn, vilket resulterar i en ojämn rotoryta. Detta resulterar i pulsering vid bromspedalen när tryck appliceras, vibrationer och skakningar vid ratten eftersom rotorns yta är inte längre platt.
Korrosion

När ett fordon sitter under långa perioder eller drivs i områden där salt används på vägytor, kan rost och korrosion bildas på broms rotorer där bromsbeläggen inte täcker deras yta. När fordonet körs, detta orsakar ojämn nötning av rotorytan resulterar i rötor med variationer i dess tjocklek. Detta orsakar de högre poäng på rotorn för att skjuta tillbaka på bromscylindern under bromsning, vilket leder till vibrationer och shimmying.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57718.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.