Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bromsslang i en Dodge Caravan

Bromsledningar löper från huvudcylindern till varje broms och är oftast en av de mest hållbara delar på fordonet. Dodge Caravan årsmodeller 2000, 2001 och 2002 gnugga mer sannolikt samman och korroderar. Om du väljer att byta ut dina bromsledningar, rådgöra med en mekaniker först. Saker du behöver
ersätter bromsledningen
Däck järn
Minibuss pallbockar
Linje skiftnycklar
Icke-absorberande pluggar
Rörkärare
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Höj bilen på pallbockar som kommer att stödja en Dodge Caravan. Avlägsna hjulet motsvarar bromsledningen du behöver.
2

Öppna huven och leta reda på cylindern broms master på baksidan höger i motorrummet. Det är en metallcylinder med en plast reservoartank ovanpå. Trace bromsledningarna som går från den och till varje hjul.
3

Titta över hela bromsledningen. Det kan delas upp i sektioner där endast en gång pjäs kan behöva bytas. Varje linje kommer också anslutas till en slang nära bromsoket. Hur linjen är böjd och lindad på flera ställen
4

Anm. Detta minskar belastningen på linjen. Böj ersättare raden på samma sätt.
5

Mät längden på den gamla bromsledningen och jämför den med den nya. Du måste klippa den till den ursprungliga linjens längd om det nya röret är längre. Sedan, flare slutet så det passar kontakten bultarna.
Byte
6

bort bromsen linje genom att ta bort kontakten bultarna. Börja i slutet närmast broms slangen, ta sedan bort slutet nära huvudcylindern. Använd två linje skiftnycklar eftersom det kommer att finnas två skruvar på varje kontakt.
7

Stöd någon bit av linjen fortfarande på van genom att knyta den till chassit med en stark tråd. Detta gäller särskilt för bitar kopplade till bromsen slangen. Låt ingenting hänga från slangen eller du kan skada den. Anslut hålen i bromsledningen på van
8

så att du inte tappar eller förorena bromsvätska. Använd gummi, non-absorberande trasa eller något rent material som inte kommer att absorbera vätskan.
9

Fäst det nya röret bromsledningen. Skruva bultarna för hand och dra sedan åt dem med dina nycklar. Börja med slutet närmast huvudcylindern, sedan till slangen.
10

Lufta bromssystemet,. Öppna avluftningsventilen på oket, bifoga en vinyl röret till den och placera rörets andra änden i en behållare med bromsvätska. Har en annan person trycker på bromspedalen för att avlägsna luft.
11

Placera hjulet igen och sänka bilen. Upprepa denna process för så många delar av van som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56920.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.