Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar trumbroms skor

Trum broms fungera som liknar skivbromsar. Trycket placeras på spinnrocken genom bromsbackar som skapar bromskraft. Skillnaden är i layouten av bromsarna. Trumbromsar använder en metallcylinder kallas trumma fäst vid hjulet med skorna släpper trycket på trumman genom kolvar och fjädrar. Till skillnad skivbromsar, trumbromsar lossna med ålder och användning. Den nedre änden av bromsbackarna är justerbara som tillåter bromsarna att förbli stram. Skärpning av trumbromsar är något alla kan göra. Saker du behöver
Trumbroms
justering verktyg platt skruvmejsel
stoppklossar
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera stoppklossar framför och bakom däcken motsatta änden av fordonet där du arbetar. Placera fordonet i friläge och lossa nödbromsen. Höj däcken du behöver justera så att hjulen inte vidrör marken. Höj fordonet med domkraft och placera pallbockar under varje upphöjda hjul på axeln för säkerheten.
2

Lämna däcken på bilen och klättra under bakaxeln. På baksidan av de trumbromsar som pekar mot mitten av fordonet, lokalisera en gummi, oval-formad kontakt. Ta bort pluggen. Denna port ger tillgång till stjärnan drevet justering för trumbromsar.
3

Placera trumman bromsjustering verktyg eller en platt skruvmejsel inne i ovala eller runda tillträde hål och notera drevet som snurrar justeringsbulten för trumbromsar. Använda en uppåtgående rörelse, sätta press på kuggkransen tills du känner att det klickar från att flytta.
4

Testa bromsen. När korrekt inställd, bör bakhjulet snurrar bara ett enda varv från dig manuellt snurrar den lätt. Detta innebär att det är lätt tryck på cylindern utan överdrivet tryck. Om en lätt dragning skickar hjulet snurrar fritt utan att stanna för flera varv, upprepa steg 3.
5

Upprepa processen för båda sidor av fordonet. När båda däcken har samma tryck, byt gummiproppama som skyddar bromsarna från vatten och damm kommer in i cylindern, ta bort domkraften och underläggskilen och ta bilen för en kort provtur och testa bromsarna.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58420.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.