Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur byta olja på en '96 Cavalier

Liksom alla bilar, behöver en 1996 Chevrolet Cavalier regelbundet motorunderhåll, inklusive regelbundna oljebyten var 3000 till 5.000 miles. Detta säkerställer att motoroljan inte är fylld med föroreningar och att det behåller sin viskositet. Ge din Cavalier ett oljebyte kan göras på mindre än 30 minuter med lite övning. Inte bara kommer det att spara tid, men det kommer att spara pengar från att ta bilen till en återförsäljare eller en olja-förändring shop. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
SAE 30W motorolja
ersätter olja Uppgiftslämnaren
Oljefilternyckel
Open-end
skiftnyckel set
Visa mer instruktioner
1

lyft framsidan av Cavalier med en domkraft, högt nog att du kan sätta pallbockar under bilen. Sänk och ta bort domkraften så Cavalier stöds av domkraften.
2

Skjut under bilen och satte dräneringstråget under avtappningspluggen på sidan av oljetråget. Avlägsna bulten dräneringsproppen oljetråget med en skiftnyckel. Sätt tillbaka bulten avtappningsplugg när oljan har tömts från motorn.
3

Titta på baksidan av motorn för att hitta motorns oljefilter. Ta ut filtret med filtret skiftnyckel. Fyll det nya filtret med SAE 30W olja, sedan installera filtret på motorn med hjälp av händerna.
4

Ta Cavalier bort domkraften. Avlägsna oljan locket på övre delen av motorn med händerna. Fyll motorn med motorolja enligt de specifikationer som anges i din instruktionsbok. Dessa kommer att variera beroende på vilken motormodell du har i din Cavalier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61443.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.