Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bromsbeläggen på en VW Passat

Efter försäljningen på den bakre motorn VW Beetle började sjunka under 1973 och förvärvet av Audi, konstruerade VW Motors främre vattenkyld motor VW Passat. Finns i 1974, har Passat uthärdat sex generationer omdesign och finns fortfarande tillgänglig på marknaden idag. Passat har alltid använt skivbromsar fram och nu finns även skivbromsar bak. Saker du behöver
Repair manual för specifika år och generation VW Passat
Ordet jack och jack står
Metric Hylsnyckelsats
1/2-inch-drive breaker bar
Metric set handen skiftnyckel
mekanik tråd
Bromsvätska hävert
bromsvätska
Stor C-klämma eller bromsok kolv inställd för skruv-in kolvarna
gängsmörja gängsmörjmedel
lock-tight förening
Liten tråd borste
Momentnyckel
ersätter pads
Visa fler instruktioner
1

Se reparationshandboken för din VW Passat. Eftersom fordonet har uthärdat 35 år och sex generationer, det finns olika rutiner för att ta bort och ersätta främre eller bakre bromsbelägg. Medan konceptet fortfarande något standardiserat, kan det finnas viktiga alternativa förfaranden för att de kan installera dynorna på året Passat.
2

Öppna huven och sifon en tredjedel av bromsvätska från huvudcylindern och sedan kasta fluiden. Skruva fast den huvudcylinder GJP.
3

Ta bort navkapslar om tillämpligt. Lossa lug dubbar använder breaker bar med en 17 mm hylsa. Lyft Passat med en domkraft och placera pallbockar under rambalkar för att stödja det. Ta bort lug dubbar och sedan ta bort hjulen.
4

bort botten bromsok bult med en skiftnyckel. De flesta Passats kräver att du håller styrtappen på plats med en fast nyckel och ta av transportören bulten.
5

Pivot bromsok uppåt och använd mekaniker tråd för att stödja det till suspensionen spiralfjädern .
6

Ta bort de gamla kuddar från bromsok fästet genom att dra dem rakt ut. Placera en gammal dyna på bromsok kolv och dra bromsok kolv in i hålet med hjälp av en stor C-clamp och långsamt åtdragning. Vissa äldre Passats kan kräva en skruv-in Mätmarkörverktyget inställd att komprimera kolven. Läs i reparationshandboken för specifika bromsok typ du har innan du försöker pressa in kolven.
7

Inspektera ytan av rotorerna för att avgöra om de ska bytas. Förekomsten av scoring, bör spår eller rost på plattan rotorns yta antyder att ersätta dem.
8

Rengör ytan av skallra plattorna med en liten tråd-borste och sedan tillämpa en tunt lager antikärvningsmedel i dynan säten klippen. Montera de nya dynorna.
9

Avlägsna mekaniker tråd och sedan flytta bromsok över dynorna och rotor. Applicera ett tunt lager av tråd lock-tight förening på gängorna på nedre bromsok bolt, rikta in bulten i styrtappen och skruva sedan in skruven medan du håller guiden-nåla fast med en skiftnyckel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57349.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.