Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 2001 Nissan Frontier Bromsar

Den 2001 Nissan Frontier är utrustad med skivbromsar fram och bak bromstrummor. För att bevara Frontier s stopptid, skall bromsarna kontrolleras och bytas regelbundet. De främre bromsbelägg och bakre bromsbackar kan ersättas under en timme med några verktyg. Kom ihåg att inspektera bromsdelarna för slitage och skador. Detta kan hjälpa till att identifiera problemområden komponenter som är i behov av eventuellt byte. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
mekaniker Ratchet tråd Mössor och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Turkiet Baster
Tvingfäste
Bromsbelägg
Bromsklossar
Visa fler Instruktioner
Förberedelser för Brake ersätter
1

Öppna Frontier huva och koppla den negativa batterikabeln. Leta bromsvätskebehållaren huvudcylinder nära förarsidan brandvägg. Öppna toppen och avlägsna en tredjedel av bromsvätska från behållaren med en kalkon baster. Släng vätskan på ett säkert sätt och stäng den övre.
2

Använd en rörtång för att lossa muttrarna på framhjulen utan att ta bort dem och höja framsidan av Frontier med en domkraft så att främre däcken rensa marken. Säkra fordonet med pallbockar.
3

Slutför bort muttrarna och ta bort de främre hjulen från fordonet. Ställ åt muttrarna åt sidan på en säker plats. Addera Ta frambromsarna
4

Börja på framsidan förarsidan och ta bort de två bromsok bultar med en spärr och uttaget. Lyft tjocklek av av bromsskivan och häng upp den i luften från en spiralfjäder med mekaniker tråd.
5

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket fästet. Använd någon av bromsbeläggen att hålla mot bromsoket kolven och använd en C-klämma för att komprimera kolven insidan av bromsok.
6

Fäst nya bromsbelägg till bromsok fästet och skjut tjocklek över kuddar och bromsskivan. Sätt tillbaka bultarna till bromsoket med en spärr och uttag.
7

Montera hjulet på axeln och dra åt muttrarna. Upprepa proceduren på motsatt hjulet. När du är klar, ta bort pallbockar och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång. Addera bort de bakre bromsarna
8

Lyft den bakre delen av Frontier och ta bort muttrarna och hjul för att exponera de bakre trummorna . Leta bulten som håller trumman på plats och ta bort den med en spärr och uttag. Dra trumman ifrån bromsanordning att avslöja bromsbackarna.
9

Haka fjädrarna fästa skorna med en platt skruvmejsel. Ta bort fjädern skruven från mitten av båda bromsbackarna och dra de gamla skorna.
10

Sätt i de nya bromsbackar i aggregatet och montera fjädern bulten till båda skorna. Haka fjädrarna tillbaka på bromsbackarna med platt skruvmejsel. Placera bromstrumman på montering och rada bulten hål till den gängade behållaren. Sätt i bulten och dra åt den med en spärr och uttag. Upprepa proceduren för motsatt hjul.
11

Montera hjulet på axeln och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften ur bilen och sänka den till marken. Dra åt muttrarna med en rörtång.
12

Fyll bromshuvudcylindern reservoar till "Max" linje med lämplig bromsvätska. Stäng den övre och återansluta den negativa batterikabeln. Pumpa bromsarna fyra till fem gånger för att ställa in bromsbeläggen och ta en provtur för att kontrollera effektiviteten i bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58819.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.