Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera ventil Förgasare Nål

Mekanisk bild och konstant förgasare hastighet som används på motorcyklar använder en nål ventil för att reglera bränsleflödet genom huvudmunstycket. Den avsmalnande nål fäst i skjutreglaget delen av den övre förgasaren och den glider ner i det huvudsakliga bränslet röret. Avsmalningen på nålen avgör hur mycket bränsle som kan dras in i inloppet strömmen. Nålen läget motsvarar gaspådrag, hela vägen in i röret för tomgång, och glidande delen av vägen ut ur röret för full gas. Förgasare nålar kan justeras för att luta sig ut huvudbränslet krets, eller göra det mer rika. Att höja nålen i skjutreglaget kommer att göra luft /bränsleblandningen mer rik, och sänka nålen kommer att luta ut det. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Spetstång
Visa fler instruktioner
1

bort toppen av förgasaren. Vänd förgasaren översta bultarna motsols tills de tas bort, lyft sedan upp och glida från förgasaren kroppen.
2

Ta nålhållaren från reglaget. Tryck nålen upp i och sedan ut ur reglaget. Avlägsna locator klippet på nålen med tång.
3

Byt locator klippet på en lägre plats att höja nålen och göra blandningen mer rik, eller i en högre plats att sänka nålen och luta blandningen ut.
4

tillbaka nålen i reglaget och byt hållarklämman. Guide nålen och glida tillbaka in i förgasaren kroppen, se till att nålen glider lätt in huvudbränslet röret. Ominstallera och dra åt förgasaren översta bultarna till fabriken specifikationer för ditt märke och modell av cykel.
5

Provkör motorn. Nysningar och popping tillbaka genom förgasaren vid höga varvtal indikerar en mager blandning och en för låg inställning på nålen. Överdriven svart rök i avgaserna indikerar en rik blandning och en alltför hög nål inställning. Upprepa stegen för att korrigera nålens position.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60183.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.