Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Take Off främre rotorerna på en 2001 Nissan Pathfinder

Bromssystemet på en 2001 Nissan Pathfinder använder sig av en uppsättning av halvmetalliska bromsbelägg, som pressas mot en metallskiva, som kallas en rötor, att stanna fordonet . Med tiden kan den friktion som skapas av upphörande av SUV slits ut rotorerna. När detta inträffar, måste rotorerna bytas ut så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Körning på slitna rotorer orsakar bromsoket att överanstränga för att stanna fordonet, vilket kan leda till fullständig fel på bromsarna. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa de främre muttrarna på framhjulen, inte ta bort dem vid denna tidpunkt. Höj framsidan av Pathfinder, med hjälp av en domkraft.
2

Support SUV genom att placera pallbockar under ramen skenor och sänka domkraften tills fordonen vikt är enbart på pallbockar. Ta bort de främre muttrarna och dra framhjulen från fordonet. Addera 3

Lossa och ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet, metallkomponenten bromsok bultar till, med hjälp av en spärr och uttaget.
4

Dra bromsok fästet upp en off av fordonet, märker bromsok och bromsbelägg lossna med det. Fäst bromsok fästet till en upphängningskomponent, med bungee bandet.
5

Ta rotorn, metall-skiva, och dra ut den ur bilen. Lätt att slå rotorn med en gummiklubba kan bidra avlägsnande om rotorn har fastnat på navet.
6

Upprepa steg 3 till 5 för rotorerna på andra sidan av Pathfinder.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59057.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.