Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Installera en ny Caliper i en 1995 Cavalier

Det fanns flera saker som stannat sin välkomna genom 1980-talet och i början av 1990, det första som kommer att tänka på är "hair metal" band och den andra är den första generationen Cavalier. Från starten 1982 och fortsätter genom 1994, genomgick Cavalier endast milda styling ändringar i grillen och belysning. År 1995 fick Chevy äntligen med i tiden och drastiskt omgjorda Cavalier. Den 1995 Cavalier presenterade en kil-stil kroppen design men använde samma 120-hästkrafter, 2,2-liters motor som 1994 modell som används. Den 1995 Cavalier kom standard med skivbromsar fram, som använder ett skjutmått för att trycka bromsbeläggen mot rotorerna. Installera ett nytt bromsok är en relativt enkel uppgift, men du måste lufta bromssystemet efteråt. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
klämma Bromsslang (tillval) katalog Tjock butik trasa
låstängerna
dräneringskärlet
Allen-bitars socket
platt skruvmejsel
Inch-pound momentnyckel
Momentnyckel
DOT 3 bromsvätska
1/4-inch-inside-diameter klar vinyl slang
Ren, klar behållare
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa muttrarna på framhjulen, med en breaker bar och uttag. Lyft framsidan av kavaljer med en domkraft och skjut jack står under dess hjälpram. Sänk bilen på pallbockar, ta bort muttrarna och dra hjulen från fordonet.
2

Kläm bromsslangen stängas genom fastspänning tång bromsledningen ungefär halvvägs upp på slangen, och låsa tången . Om du inte har tång bromsledningen, linda halvvägs av slangen med en tjock butik trasa och klämma runt duken med låstången. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under bromsok och ta bort bromsen linje-till-bromsok banjo bult, med en spärr och uttag. Ta bort brickorna från banjobult och kassera dem.
4

bort bromsok bultar, med en spärr och Allen-bitars socket. Dra bromsok uppåt från sitt fäste.
5

Bänd nedåt på ena sidan av den yttre bromsklossen s fästplatta med en platt skruvmejsel för att lossa styrpinnen på dynan från lokalisera hålet i caliperhuset. Pivot den sidan av bromsbelägg från caliperhuset. Upprepa detta steg på andra sidan av kudden för att ta bort det.
6

Dra det inre bromsbelägget från bromsoket. Observera att metall fingrar säkra det på plats inuti bromsok kolv hålrum.
Installation
7

Rikta fingrarna på den inre bromsbelägg med den nya bromsok kolv hålrum. Tryck bromsbelägget mot kolven tills det sitter på plats på kolven.
8

Rada upp den yttre bromsklossen med bromsok kropp och bänder uppåt på ena sidan av dynorna, låsfjäder med en platt skruvmejsel. Pivot den sidan av dynan på caliperhuset tills dess locator pin linjer upp med locator hålet i caliperhuset. Ta det platt skruvmejsel för att tillåta tappen att glida in i hålen och säkra den sidan av dynan. Upprepa detta steg på andra sidan av bromsbelägget.
9

Sänk nya bromsok på fästet och dra åt bromsok bultar. Dra bromsok montering bultar till 38 foot-pounds, med en insexnyckel-bitars socket och momentnyckel.
10

bort plastpluggarna från alla öppningar på nya bromsok. Om det behövs, hand-gänga den nya avluftningsventil, som kommer med nya bromsok, i hålet på baksidan av bromsok. Dra åt avluftningsventilen till 115 tum-pounds, med en tum-pound momentnyckel och uttag
11

Skjut en ny mässing bricka -. Två nya brickor komma med nya bromsok - på banjo bult och skjut banjo bult genom slutet av broms slang. Installera den andra brickan på banjo bult och trä den ihåliga skruven i bromsoket. Dra åt banjoskruven till 32 foot-pounds.
12

bort tången bromsledningen eller låsning tång och handla tyg från broms slang.
Lufta bromsar

13

Tryck och släpp bromspedalen två eller tre gånger för att rensa eventuellt kvarvarande vakuum från bromsservon.
14

Lossa de bakre muttrarna och höja den bakre delen av Cavalier , med hjälp av domkraften. Slide pallbockar under bakre upphängningen tvärbalk och sänka bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra bakhjulen utanför fordonet.
15

Fyll huvudcylindern till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.
16

Tryck en 1/4-inch-inside-diameter klar vinyl slang på den bakre passagerarsidan broms avluftningsventil, placerad nära toppen av trumman fästplattan. Ställ den andra änden av slangen i en ren, klar behållare. Häll ny DOT 3 broms vätska i ren, ren behållare tills den täcker änden av slangen.
17

Instruera en assistent att trycka på bromspedalen i golvet och håll den. Öppna avluftningsventilen genom att vrida den moturs med en sexgradig box-end skiftnyckel. Titta efter luftbubblor att komma från den nedsänkta änden av slangen. Lätt dra åt avluftningsventil. Vänta i 15 sekunder, sedan upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från slangen under 15 sekunders väntetid mellan varje repetition.
18

Dra åt avluftningsventil till 115 tum-pounds. . Refill huvudcylindern med färska DOT 3 bromsvätska
19

Upprepa steg 4 till 6 för att blöda de återstående tre hjul, i följande ordning: förarens bak, passagerarsidan fram, sedan föraren framför. På de främre bromsok, är avluftningsventil på toppen, baksidan av bromsok.
20

Installera alla fyra hjulen och dra åt muttrarna. Lyft den bakre delen av Cavalier bort domkraften och ta läktarna. Sänk den bakre delen av fordonet till marken. Höj den främre delen av bilen från domkraften och ta läktarna. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds.
21

Ta vilken gammal DOT 3 bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinnare för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59358.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.