Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Caliper på bakbromsarna på en 2007 Nissan Altima

Nissan lanserade Altima 1993 som ersättning för den åldrande och konstigt namngivna Stanza. Den Altima gav Nissan desto mer modernt utseende det behövs med mer kurvig kropp, i motsats till kantighet utseendet på Stanza. Genom 2007, hade Nissan vände Altima till ett av de skarpaste-ser sedaner på marknaden. 2007 Altima kom standard med fyra hjul skivbromsar. Byta den bakre bromsok på Altima skivbromsar är en enkel process, men du måste blöda bromsarna efteråt. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Momentnyckel
Blocknyckelsats
New DOT 3 bromsvätska
3-fot långa, 1/4-tums innerdiameter gummislang
ren och klar container
Visa fler instruktioner
Ändra Caliper
1

Lossa muttrarna på däcket på baksidan av Altima med den misslyckade bromsok, med hjälp av ett Ratchet och uttag. Sparka en uppsättning stoppklossar framför framhjulen. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och skjut pallbockar under bilens bakvagn tvärbalk. Ta bort muttrarna och dra det bakre hjulet från fordonet.
2

Dra åt två muttrarna på hjulet dubbar för att säkra rotorn på navet.
3

Skjut en åderlåtning pan under misslyckats bakre bromsok och ta bort skruven säkra slangen till bromsok, med en spärr och uttag. Dra bromsslangen från bromsoket. Ta bort skruven och de två brickorna mässing från broms slang.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsok till sin konsol, med en spärr och uttag. Dra bromsok från sitt fäste och lämna bromsbelägg inuti bromsok fästet.
5

Skjut nya bromsok på konsolen. Hand-tråd bromsok bultar, därefter vridmoment dem till 32 foot-pounds med en momentnyckel och uttag
6

Guide en ny mässingsbrickan -. Två brickor komma med nya bromsok - på bromsslang bult, skjut sedan andra nya brickan på bulten.
7

Ställ bromsen slangen på oket så att L-formade stift i änden av slangen skär in i hålet i bromsoket. Hand-gänga bromsslangen bulten i bromsoket och vridmoment det till 13 foot-pounds. Ta bort muttrarna som håller fast rotorn.
8

tillbaka bakhjulet på den bakre navet och dra åt muttrarna. Addera bromsluftning

9

Öppna huven och lossa den negativa änden batterikabeln med en kombination skiftnyckel. Dra negativa kabeländen från batteriet och ställ det åt sidan för att förhindra oavsiktlig återinkoppling.
10

Fyll cylindern broms master till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.

11

Lyft framsidan av Altima med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk bilen på pallbockar.
12

Tryck ena änden av en 3-fot långa, 1/4-tums innerdiameter gummislang på avluftningsventilen på baksidan av den bakre högra bromsoket. Ställ den andra änden av gummislangen till en ren och klar behållare.
13

Fyll ren och klar behållare med färsk DOT 3 broms vätska tills vätska submerges den fria änden av gummislangen.

14

Instruera en assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen fyra eller fem gånger, sedan hålla den nere. Lossa avluftningsventilen ett helt varv med en kombination skiftnyckel och titta den nedsänkta änden av slangen för luftbubblor. Dra åt avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel. Upprepa detta steg tills inga luftbubblor kommer från gummislangen.
15

Refill huvudcylindern till "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.
16

Upprepa steg 3 till 7 för att blöda de återstående tre hjul, i följande ordning:. vänster fram, vänster bak, sedan höger fram
17

Höj framsidan av Altima från pallbockar med ett golv jack och ta bort domkraften. Sänk fordonets front till marken. Upprepa detta steg på fordonets bakre del för att sänka den resten av vägen till marken.
18

Dra åt muttrarna på hjulet med nya bromsok, i ett korsvis, till 83 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
19

Ta alla gamla DOT 3 bromsvätska till en närliggande används fordonsindustrin flytande återvinningscentral för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59356.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.