Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Den 1999 F-150 Bakre Rotor Borttagning

Den 1999 Ford F-150 kom med ett brett utbud av alternativ för att passa behoven hos nästan alla köpare, däribland fem motorer, två växellådor och två mönster hytt. Ett annat alternativ på 1999 F-150 var att ersätta de vanliga bak trumbromsar med skivbromsar. Om du byter ut den bakre rotorn på 1999 F-150, byta bromsbeläggen för att undvika att bära ut de nya rotorer i snabb takt. Demontering och montering av bakre rotorn på F-150 är en relativt enkel uppgift som de flesta gör-det-själv mekaniker kan slutföra. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
Flathead skruvmejsel
8-tums C-clamp
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Nya rotorer (tillval) katalog Nya bromsbelägg (tillval) katalog Momentnyckel
DOT 3 fluid
Visa fler instruktioner
Borttagning

1

Lossa de bakre muttrarna med Ratchet och uttag. Lyft den bakre delen av F-150 med en domkraft och skjut pallbockar under lastbilens bakaxel. Sänk F-150 på domkraften. Ta bort muttrarna och dra bakhjulen från de bakre naven.
2

Ta bort skruvarna som håller den bakre bromsok med en Ratchet och uttag och lyft bromsok från sitt fäste. Häng bromsok från en närliggande upphängningskomponent, med användning av ett bungee rem. Gå till steg 6 om du inte ändrar bromsbeläggen och återanvänder den gamla rotorn.
3

Bänd uppåt på ena sidan av metallen stoppbygeln på baksidan av den yttre bromsklossen , med hjälp av en vanlig skruvmejsel, och dra den sidan av dynan uppåt och av bromsoket. Bänd uppåt på andra breda av klippet och ta bort bromsbelägg från tjocklek.
4

Placera en 8-tums C-klämman över bromsoket så dess skruv sida vidrör den inre bromsklossen och dess fasta sidan kontaktar den bakre av bromsok. Placera ett uppsamlingskärl under bromsok och vrid bromsok avluftningsventil ett kvarts varv moturs med en kombination skiftnyckel för att öppna den. Omedelbart åt C-klämman tills den toppar åtdragning. Omedelbart stänga avluftningsventilen. Avlägsna C-klämman.
5

Dra det inre bromsbelägget mot utsidan av oket för att ta bort det. Lägg märke till att dynan har metall fingrar som håller den i bromsok kolv hålrum.
6

Drag av rotorn från den bakre navet. Om rotorn inte dra bort lätt, ta bort gummiproppen från baksidan av skivbroms fästplattan och vrid parkeringsbromsen hjul sko skaderegleraren - den stjärnformade hjul - nedåt med en skruvmejsel för att frigöra rotorn. Tryck gummiplugg tillbaka i sitt hål.
7

Upprepa steg 2 till 6 på den andra sidan av F-150.
Installation
8

Guide originalet eller nya rotorn på bakre navet. Gå direkt till steg 4 om du installerat den ursprungliga rotor.
9

Justera metall fingrarna på baksidan av den inre bromsklossen med håligheten i bromsok kolv. Tryck dynan mot kolven tills bindan plats på toppen av kolven och dess fingrar är helt införd i kolvens hålighet.
10

Ställ yttre broms på bromsoket och bända en sida av dess metall stoppbygeln uppåt med en skruvmejsel. Skjut den sidan av dynan på tjocklek och upprepa processen på andra sidan hos bromsbelägget. Skjut bromsbelägg på tjocklek tills det sitter på plats på bromsoket.
11

bort bromsok från bungee bandet och ställa den på sin konsol. Dra åt bromsok-till-bracket bultar, därefter vridmoment dem till 20 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
12

Upprepa steg 1 till 4 på den andra sidan av F-150 .
13

Ställ hjulen tillbaka på de bakre nav och hand-tråd muttrarna. Höj bakdelen av trucken från jack står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk F-150 till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds.
14

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Om det behövs, skruva av locket från bromshuvudcylindern och lägga ny DOT 3 vätska tills den nivån når "Max" linje på behållaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59335.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.