Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort oljepump i en 2002 VW Passat 1.8T

Den 2002 Volkswagen Passat utrustad med en 1.8T motor har en oljepump monterad i oljetråget på undersidan av motorn. Om pumpen går, kommer motorn inte få smörjas, vilket skulle kunna leda till att motorn beslagta och misslyckas. Om du tror att din oljepump sviktar, ersätta den med en ny så fort som möjligt. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Park Passat på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft den främre delen av Passat med användning av en domkraft. Placera domkraften under domkraften punkter på sidan av Volkswagen.
2

Sätt ett uppsamlingskärl under oljetråget. Unbolt avtappningspluggen på pannan med 3/8-tums Ratchet och uttag och töm motorolja i pannan. Addera 3

unbolt oljetråget från botten av motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra oljetråget ner av motorn, sedan lägga den åt sidan. Unbolt avskärmningsplåten på undersidan av motorn med 3/8-tums harskramla och ingångar.
4

unbolt drivkedjehjulet på framsidan av motorn från oljepumpen med 3/8 -tums Ratchet och uttag. Ta drev och kedja av av motorn.
5

unbolt sugledningen på undersidan av motorn med 3/8-tums harskramla och ingångar. Skruva loss oljepumpen från botten av motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag, dra den sedan nedåt och bort från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61689.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.