Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Caliper Removal på en '96 Aerostar

I 1986 års modell, beslöt Ford att ta ett skott på minivan marknaden med lanseringen av Aerostar. Den Aerostar var till skillnad från andra minibussar för sin tid, eftersom Ford bygger den på samma plattform som Ranger, vilket gör det till en bakhjulsdriven bil som hanteras mer som en pickup än en bil. År 1996 var den Aerostar produktion livet närmar sig sitt slut, eftersom Ford var inställd på att eliminera det efter 1997 års modell. Standarden bromskonfiguration på 1996 Aerostar var skivor fram och bak trumma, och byta bromsok på vanliga främre bromsarna är lite ovanlig, eftersom två kompression stift fast bromsok istället för skruvar. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Tjock butik trasa
låstängerna
dräneringskärlet
Caliper pin borttagningsverktyg, Ford verktyg Nej D89T-2196-A, eller motsvarande dorn
Hammer
Skivbroms fett möte Ford specifikationen ESA-M1C172-A
Momentnyckel
DOT 3 bromsvätska
1/4- tums diameter gummislang
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa främre muttrarna med Ratchet och uttag, samt höja framsida Aerostar med en domkraft. Slide pallbockar under van s ramskenor och sänka bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och dra hjulen från fordonet.
2

Linda en tjock butik trasa runt mitten av bromsoket slang och klämma en uppsättning låstänger över butiken trasa för att täta slangen stängs. Placera ett uppsamlingskärl under bromsok slangen och avlägsna banjobult säkra slangen till bromsok, med en spärr och uttag. Ta banjo bulten, dra sedan slangen och två brickor mässing från bromsoket.
3

Placera en tjocklek pin borttagningsverktyg, Ford verktyget nr D89T-2196-A, eller motsvarande dorn på övre bromsok stiftet, så det är ungefär en 45-graders vinkel till hållartungoma på stiftet. Slå Mätmarkörverktyget stift borttagning eller dorn med en hammare för att komprimera bromsok stiftet tills den börjar glida in i sitt hål mellan oket och fästet. Justera Mätmarkörverktyget stift borttagning eller dorn så det är i en direkt linje med bromsok stift och lätt slå verktyget med en hammare tills bromsok stiftet faller från den bakre delen av bromsoket. Upprepa detta steg på nedre bromsok stiftet och ta bort bromsoket.
4

Tryck båda ändarna av den yttre bromsbelägg mot den inre bromsklossen för att frigöra flikarna på dynan från spåren i tjocklek, sedan bort bromsklossen. Dra det inre bromsbelägget mot den yttre delen av oket att ta av plattan och dess delar i metall fingrar från hålrummet i bromsok kolv.
5

Upprepa steg 2 till 4 för att ta bort bromsoket på andra sidan av Aerostar, om det behövs.
Installation
6

Justera metallkontakterna kvarhållande fingrarna på baksidan av det inre bromsbelägget med håligheten i den nya bromsok s kolv . Tryck plattan mot kolven tills det sitter på toppen av kolven. Tryck det yttre bromsbelägget på den yttre delen av bromsok fram sina två flikar säte i sina urtag i bromsoket kropp.
7

Placera bromsoket i sitt fäste.
8 < p> Applicera ett generöst lager skivbroms fett möte Ford specifikationen ESA-M1C172-A på nytt bromsok stift, som kommer med ett nytt bromsok. Sätt i den nya bromsok stiftet i hålet mellan bromsok och dess fäste, så flikarna på änden av stiftet är på den yttre änden av bromsok stiftet, och lätt slå i slutet av bromsok stiftet tills de yttre flikarna på stiftet sätet mot bromsok fästet. Upprepa detta steg på nedre bromsok pin för att låsa bromsok på plats
9

Skjut en ny mässing bricka -. Två nya brickor kommer med nya bromsok - på bromsok slangens banjo bult och sätt in banjo bult genom hålet i slutet av bromsledningen. Skjut den andra brickan på banjo bult och hand-gänga bulten i bromsoket. Dra åt banjoskruven till mellan 30 och 39 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
10

Release låstången från bromsoket slang och packa upp handduken från slangen.

11

Upprepa steg 1 till 5 för att installera den andra bromsok, om tillämpligt.
12

Lufta bromssystemet. Addera Blödning bromsarna

13

Skruva av locket från huvudcylindern och lägg DOT 3 bromsvätska i behållaren tills vätskenivån når "Max" line
14

Hitta avluftningsventil. - 1/4-tums metall ventilen - på högra främre bromsslang och trycker på en slang 1/4-inch-diameter gummi på ventilen. Ställ den andra änden av slangen i en ren, klar behållare.
15

Fyll ren och klar behållare med ny DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges slutet av gummislang.

16

Öppna avluftningsventilen genom att vrida den 3/4 varv moturs med en kombination skiftnyckel och instruera en assistent att sakta trycka på bromspedalen till golvet. Titta på nedsänkta änden av broms slang för luftbubblor.
17

Stäng avluftningsventilen och instruera din assistent att släppa upp bromspedalen.
18

Upprepa steg 3 och 4 tills inga luftbubblor kommer från slutet av gummislang.
19

bort gummislangen från avluftningsventilen och fylla huvudcylindern till "Max" linje med ny DOT 3 bromsvätska .
20

Upprepa steg 4 till 7 för att lufta vänstra främre bromsok, om du ersatt det.
21

tillbaka framhjulen på de främre nav och handen- dra åt muttrarna. Höj van av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk van till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59336.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.