Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en Pitman Arm på en 1997 GMC

Den Pitman arm på en 1997 GMC förbinder styrväxeln till styrlänkaget via en kulled. Denna kulled kan torka och slits ut med tiden, vilket gör styrningen slarviga. Om de lämnas därhän, kan kulleden sönder och du kan förlora all styranordningen, vilket orsakar en olycka. För att åtgärda problemet måste du byta ut Pitman arm. I det här fallet är projektet fordonet en 1997 GMC Sierra pickup, men processen är liknande för andra GMC fordon samt. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skruv-typ ball stud Tool Review 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Paint markör
ersätter Pitman arm
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av GMC med domkraft och lägg ner den på pallbockar. Krypa under och lokalisera Pitman arm, som är förbunden med styrväxeln på insidan av ramen. Måla en vertikal linje off av Pitman arm till styrväxeln med färgen markör. Unbolt Pitman arm från Dragstång änden med en 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

Unbolt Pitman arm från styrlänkaget, med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sedan separera kopplingen från kulleden på Pitman arm, med skruv-verktyget bollen stud. Fäst Pitman verktyget arm avdragare till sambandet mellan styrväxeln och Pitman arm och dra åt skruven i mitten av verktyget för att ta bort Pitman arm från styrväxeln.
3

Överför din färg markering från den ursprungliga Pitman arm till ersättning Pitman arm, med färgen markör. Installera den nya Pitman armen på styrväxeln, och se till att rada upp de märken på lådan och Pitman arm. Dra den på plats med 1/2-tums Ratchet och uttag.
4

Montera andra änden av Pitman arm på styrlänkaget, med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sänk GMC av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60641.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.