Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2001 Honda Accord

Bromsarna på din 2001 Honda Accord kan slitas ut efter tusentals miles av kontinuerlig användning, behöver bytas ut så snart som möjligt. Utbyte av slitna bromsbelägg vid behov kommer att hjälpa din Accord behålla sin topp bromsverkan samt skydda din egen säkerhet och för andra bilister. Den 2001 Accord är utrustad med skivbromsar fram som standardutrustning på basmodeller och fyrhjuliga skivbromsar på premium-modeller. Byte av bromsbelägg bör inte ta mer än en timme för alla hjulen i idealiska förhållanden. Saker du behöver
Bromsbelägg
Ordet jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
bromsvätska
rörtång
Tvingfäste
Mekaniker tråd
Visa fler instruktioner
Förberedelser
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Detta kommer att minska risken för stötar och allvarliga skador.
2

Öppna bromshuvudcylindern reservoar och ta bort hälften av vätskan inuti med en kalkon baster. Överför vätskan till en förslutningsbar behållare och kassera den använda vätskan.
3

Lossa muttrarna på hjulet med en rörtång utan att helt ta bort muttrarna. Använd en domkraft eller garage hiss att höja fordonet. Om du använder en domkraft, står användningen jack för att stabilisera bilen. Slutför bort muttrarna och dra hjulet från axeln för att avslöja bromsarna.
Byta Bromsbelägg
4

ur de båda bultarna som håller bromsoket till dess fäste med en spärr och uttag. Dra åt bultarna ut och lyfta bromsok från rotorn. Använd mekaniker tråd för att avbryta bromsok i luften. Låt inte bromsoket hänga nedåt av broms slang.
5

bort de använda bromsbelägg från bromsoket. Lossa klämmorna på baksidan av dynorna om sådan finns. Placera en av de gamla kuddar mot bromsoket kolven och placera en C-klämma mot dynan och baksidan av bromsok. Använd C-klämman för att trycka tillbaka kolven insidan av bromsok.
6

Fäst klämmorna på baksidan av den nya kuddar och placera dem i bromsoket. Placera bromsok tillbaka över bromsen rotorn och sätt tillbaka de två fästbultarna. Dra åt bultarna med en spärr och uttag. Upprepa proceduren på de andra hjulen.
7

Montera tillbaka hjulet på axeln och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänka bilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång.
8

Öppna bromshuvudcylindern behållare och tillsätt färsk bromsvätska till toppen påfyllningslinjen. Stäng behållaren. Anslut den negativa terminalen kabeln till batteriet. Ange Accord och bromsa fyra till fem gånger för att återställa bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58893.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.