Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar det trumbroms bak i en 2002 Ford Ranger

Den 2002 Ford Ranger fanns i både tvåhjulig och fyrhjulig format drive. Den 2002 Ranger hade en 2,3-liters rak fyrcylindrig motor i basmodellen, med en 3,0-liters V-6 och en 4,0-liters V-6 som valfria motorer. De bakre trumbromsar på 2002 Ranger är 9 tum eller 10 tum trumbromsar, beroende på modell av Ranger som du arbetar med. Byta alla fjädrar och hårdvara med de bakre trumbromsar rekommenderas. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
skruvmejsel
Tänger
Bromsfjäder verktygslåda
3/8- tums-spärrnyckel
3/8-inch-drive hylsnyckelsats
Ny bromsbackar
Nytt "all-in-one" hårdvara kit
Ny justerhjul kit (tillval) katalog Tube av hög temp lagerfett
New bromstrummor (tillval) katalog nytt hjul cylindrar (tillval) katalog Inch-pound momentnyckel (tillval) katalog Linje skiftnyckel set
Foot-pound momentnyckel
kråkfot fastsättning
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
Byta bromsbackar
1

Lossa bakhjulet muttrarna på Ranger, med ett däck järn. Höj den bakre delen av Ranger med en domkraft. Place jack står vid båda ändarna av axelhuset, omkring sex inches i från hjulen. Tillåt dig enkel tillgång till den bakre delen av bromshuset. Ställ trucken på domkraften. Ta bort muttrarna helt, ta bort bakhjulen från lastbilen. Ta bort fjädern klipp från ansiktet av båda valsarna, med en tång.
2

bort bromstrumman från ena sidan av lastbilen för hand. Dra gummiproppen av bromsen fästplattan med en skruvmejsel om du inte kan få på trumman för hand. Sätt in skruvmejseln i hålet i fästplattan och justera parkeringsbromsen skaderegleraren bromsen själv nedåt. Detta kommer att dra tillbaka trycket på bromsbackarna inuti trumman. Slår trumma på framåtvända och bakåtvända sidor för att lossa skorna från sidorna av trumman. Dra den bakre trumman för hand.
3

Spray hela bromsback och hårdvara systemet med aerosol broms renare, ta bort preliminära damm så att du kan inspektera de bakre bromsarna ordentligt. Spraya insidan av bromstrumman grundligt med broms renare, sedan placera trumman ur din arbetsplats med den öppna ytan på trumman nedåt.
4

Ta bort de två övre bromsfjädrarna sko Dras in, med hjälp av en broms karbinhake verktyg. Koppla bromsskon kabel justerdonsarmen från mellan botten av justerdonsarmen, med hjälp av fjädern verktyget. Ta bort kabeln från den översta posten i bromsaggregatet, ta sedan bort den lilla halvmåne formad styrning från belöningen bromsvajer för hand. Ta justeraren fjäderhävarmen avkastning från främre monterade skon och justerdonsarmen, med karbinhake verktyget. Ta bort bromsen justerdonsarmen.
5

Ta bromstappen skon ankare från bakre skon, med en tång om det behövs. Avlägsna stagstång från mellan den övre delen av de två skor. Avlägsna inställningsratten från mellan bottendelen av de två skor. Avlägsna bromssko håll fjädrar, med hjälp av cirkulära verktyget bromsfjädern. Vrid fjädern locket på utsidan av fjädern med verktyget, medan du håller stiftet stilla bakom fästplattan med fingret. Ta av locket och våren när locket släpper från pinnen, sedan ta bort stiftet.
6

Ta fram monterad bromsvajer helt. Avlägsna den bakre monterade bromsback med ena handen, och vrida skon för att frigöra den från spaken.
7

Inspektera hjulcylindern överst på bromsen. Om gummitätningarna är spruckna eller läcker, måste cylindern bytas ut. Följ instruktionerna i avsnittet "Byta hjulcylinder" att man byter hjulet cylindrarna. Om hjulet cylindrar är bra, fortsätt till steg 8 i detta avsnitt.
8

in den nya skon bakåt broms på spaken genom att trycka ner spaken våren halvvägs med tång, och sedan sätta in och låsa sko på plats. Den bakre sko är skon med den längre bromsbelägget. Ställ den bakre skon mot fästplattan och sätt den nya grepp ner stiftet från bakom plattan genom den nya skon.
9

Inert den nya grepp ned våren och mössa. Vrid locket med din runda broms verktyg medan du håller stiftet med fingret. Då stiftet och locket göra en "+"-symbolen är locket ordentligt låst på stiftet. Montera främre monterad broms sko med kortare foder, och installera håll ner tappen, våren och mössa på samma sätt.
10

Montera fjädern parkeringsbromsen på staget. Sätt i staget mellan de båda övre ändarna av bromsbackarna. Montera bakre stiftet skon ankare och lås den på plats med ett nytt klipp, med hjälp av en vanlig skruvmejsel. Montera styrplattan på den övre skoenhet stolpen och installera guiden justerdonsarmen på bakre skon. Montera kabeln justerdonsarmen på den övre stolpen med den krusade sidan mot fästplattan. Dra kabeln över kabelgenomföringen på bakre skon.
11

Montera de två övre självjusterande fjädrar på posten och skorna, med hjälp av verktyget karbinhake. Den kortare våren går till den främre monterade skon. Separera justerskruven i två delar genom att skruva loss stjärnmärkta änden från locket. Placera fett på gängorna på skruven, sedan koppla ihop de två delarna ihop med en skruvning rörelse. Sätt in inställningsratten mellan de två skorna, med stjärnmärkta änden av hjulet bakåt.
12

Installera justerdonsarmen på bromsen Montera justeraren kabeln på justerdonsarmen. Montera fjädern justerdonsarmen mellan den främre bromsen skon och justerdonsarmen.
13

Inspektera insidorna av bromstrumman. Om sidorna är synligt urkärnade, rostiga eller skeva, byt bromstrumman. Mät öppningen på bromstrumman. Om öppningen är mer än 9 1/16 inches bred på en 9 tums bromstrumma, byter trumma. Om öppningen är mer än 10 1/16 inches bred på en 10 tums trumma, byter trumma. Montera bromstrumman på den bakre av Ranger.
14

Upprepa steg 2 till 14 för att slutföra skon utbyte på andra sidan av Ranger. Montera de bakre hjulen och dra åt muttrarna ordentligt, med en spärr och uttag. Snurra bakhjulen för hand. Om hjulet gör mer än ett helt varv, bromsarna är under justeras. Om hjulet gör mindre än en rotation är bromsarna överjusterad. Använd själv justeraren med en skruvmejsel, för att justera bromsarna korrekt.
15

Höj lastbilen bort av pallbockar, ta sedan bort läktaren underifrån Ranger. Sänk bilen till marken, och dra åt de bakre hjulmuttrar lug till 100 foot-pounds med en momentnyckel och hjulmutter uttag.
Byta hjulcylinder
16

Lossa kopplingen säkra bromsledningen, med hjälp av en rad skiftnyckel, dra sedan bromsledningen försiktigt inåt bort från hjulcylinder. Ta bort de två hjulcylinder hålla ned bultar med en spärr och uttag. Dra hjulcylinder helt bort av bromsen.
17

Rengör området där cylindern var belägen med aerosol bromsrengöringsmedel. Installera den nya hjulcylinder på fästplattan. Montera bultarna bakifrån, och börja dra åt skruvarna med fingrarna för att säkerställa att du inte korsar tråd bultarna. Dra åt bultarna till mellan 9 och 13 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Montera bromsledningen och hand-gänga dess montering. Dra åt bromsen linje montering på mellan 11 och 14 foot-pounds med en momentnyckel och kråkfot fastsättning.
18

Fortsätt till steg 8 i avsnitt med titeln "Byta bromsbackar" för att slutföra bromsskon ersättare. Gå vidare till avsnittet "blöder de bakre bromsarna" efter bromsarna har installerats men innan du installerar bakhjulen. Addera Blödning bakbromsarna
19

Open huven. Inspektera bromsvätskebehållaren och lägga bromsvätska vid behov.
20

Placera ett uppsamlingskärl under höger hjulcylinder s avluftningsventil. Be din assistent att trycka och hålla ner bromspedalen till golvet i lastbilen. Öppna luftningsskruven på baksidan av den högra sidan hjulcylinder, med en linje skiftnyckel. Låt luft att fly linjen, dra åt luftningsskruven ombonat. Be din assistent att släppa bromspedalen och klarar att färdas tillbaka upp till sitt översta läge. Upprepa detta steg tre gånger för att ta bort de stora fickor volym luft från bromsledningar, flytta sedan dräneringstråget under vänster hjulcylinder och upprepa detta steg för vänster hjulcylinder.
21

Kontrollera bromsen fluidreservoar under huven av trucken. Lägg bromsvätska vid behov.
22

Be din assistent att pumpa bromspedalen långsamt, tills pedalen är hård. Berätta din assistent för att hålla vikten på foten på pedalen och följ den till golvet i lastbilen. Placera drain pan under höger hjulcylinder. Öppna luftningsskruven på höger hjulcylinder och låt luft och bromsvätska fly linjen. Stäng luftningsskruven när trycket är slut. Upprepa detta steg på höger hjul tills bromspedalen blir styv och har ingen resa mot golvet i lastbilen, sedan flytta dräneringstråget under vänster hjulcylinder och upprepa hela det här steget på vänster hjulcylinder.

23

Kontrollera och fyll på bromsvätskebehållaren om det behövs. Fortsätt till steg 14 i avsnitt 1 för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59333.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.