Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 1996 Acura

Det fanns fem Acura modeller tillgängliga under 1996. Medan den Integra var en av de mest populära modellerna, NSX, RL, SLX och TL fanns också tillgängliga i kupéer och sedaner. De olika modellerna användes olika typer av bromsbelägg, förblev emellertid proceduren för att ändra bromsbeläggen standardiserade. Några av dessa modeller presenterade även bak skivbromsklossar (istället för trumbromsar, vilka använder bromsbackar för att ge bromseffekt). Bromsbelägg måste bytas regelbundet för att säkerställa en väl fungerande bilens bromssystem. Saker du behöver
Sifon (ren) katalog Däck blocket
rörtång Kundservice jack
Jack står
Metric sluten skiftnyckel uppsättning
C-klämma (främre kuddar ) katalog bromsok kolv reset verktygslåda (bakre kuddar) katalog Syntetisk skivbromscaliper fett
Replacement Bromsbeläggssats
Momentnyckel med metrisk socket set
Bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Använd ren hävert för att ta bort ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Sätt tillbaka locket till huvudcylindern och sedan kasta den gamla bromsvätskan.
2

Aktivera parkeringsbromsen (om ersätter de främre kuddar, men gäller inte det om du vill ersätta de bakre dynorna) och sedan placera ett däck block bakom en av de bakre däcken (eller framför en av de främre däcken, om du byter bakre bromsbelägg).
3

Använd rörtång att vända muttrarna på hjulen som du arbetar för att byta bromsbelägg (vrid dem ett halvt varv moturs).
4

Lyft axeln som du arbetar för att byta bromsbeläggen med en tjänst domkraft, placera sedan den Acura på pallbockar.
5

Ta bort muttrarna och ta bort hjulen.
6

Ta bort den nedre bromsok montering bolt med en metrisk sluten skiftnyckel (främre bromsbelägg) och sedan svänga bromsok uppåt. Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en metrisk skiftnyckel (bakre bromsbelägg) och sedan vila bromsok ovanpå knogen.
7

Komprimera bromsok kolv inåt. Använd C-klämman och den inre bromsklossen (som en buffert mot kolven) att sakta pressa kolven inåt. Använd bromsok kolv kit återställning verktyg för att matcha upp med rätt format adaptern och vrid kolven inåt i en medurs tills den sitter ordentligt i hålet.
8

bort bromsklossarna (inner och yttre) från bromsok fästet.
9

Applicera ett tunt lager syntetisk skivbromscaliper fett på de övre och undre klipp bromsbelägg på bromsok fästet.
10

Sätt kuddar ersättningsbromsbelägg (inre och yttre) i bromsoket fästet.
11

Pivot bromsok nedåt (främre bromsbelägg) över bromsbelägg (eller byt bromsok över de bakre bromsbeläggen) och därefter smörja bromsok monteringsbulten (s) med den syntetiska skivbromscaliper fett. Sätt i skruven (er) i bromsoket och dra åt till 28 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
12

Upprepa samma steg för den andra sidan av samma axel, sedan ersätta däck och muttrarna. Snug åt muttrarna på fälgarna och sedan sänka Acura (långsamt) till marken med tjänsten uttaget efter bort domkraften.
13

Vridmoment muttrarna i ett korsvis till 80 fot -pounds med momentnyckel och en socket.
14

Pump bromspedalen flera gånger för att ställa bromsbeläggen på rotorerna. Bromspedalen ska kännas fast när dynorna sitter ordentligt.
15

Top huvudcylindern off med bromsvätska, om det behövs. Sätt tillbaka locket och ta bort däcket blocket. Släpp parkeringsbromsen, om tillämpligt, och sedan provköra Acura.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58122.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.