Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt PT Cruiser Bromsbelägg

Genom normalt slitage, kommer bromsbeläggen på Chrysler PT Cruiser slits och behöver bytas ut. Även om det är rekommenderat att byta rotorer eller låta bearbetas vid byte av kuddar, det finns tillfällen där byter dynorna är godtagbart. Alla PT Cruisers har bromsar främre disken, men vissa kan också innehålla bakre skivbromsar, istället för bak trumbromsar. Byte dynorna på fram-eller baksidan av Cruiser sysselsätter ett liknande förfarande. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
stödbenet
Däck järn
Metric skiftnyckel uppsättning
Stor Tvingfäste
Metal klädhängare
Bromsvätska sifon
Dot- 3 bromsvätska
ersätter pads
Smärgelduk
Momentnyckel
19-mm hylsa
Silikon broms smörjmedel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern sifon bromsvätska. Släng vätskan och byt ut huvudcylindern locket.
2

Knäck fem muttrarna löst på ena sidan med däcket järn. Lyft Cruiser med en hydraulisk domkraft och placera en pallbock under ramen järnväg för att stödja bilen. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
3

Placera den stora C-klämman över utombordaren pad och bakre bromsok bostäder. Dra åt klämman för att komprimera bromsok kolv tills kolven sitter inuti kolvborrningen.
4

Ta bort de översta och understa bromsok guide bultarna med en metrisk skiftnyckel. Ta bort bromsok och stoppningselementet. Stöd bromsok till den främre spiralfjädern genom att böja en hängare metall kappa till en provisorisk krok. Låt inte bromsoket hänga från broms slang eller skador på slangen kan förekomma.
5

Bänd utombordaren pad klämmorna bort av okhuset och sedan ta av plattan. Dra den inre dynan från bromsok kolvloppet.
6

Rengör området av bromsok bryggan där fästplattan flikarna av dynorna kontaktar med smärgelduk. Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till kontaktpunkterna. Installera ny pads - inombordsmotorer pad först och därefter den yttre dynan. Applicera ett tunt lager av silikon bromsen smörjmedel till den icke-gängade delen av bromsok styrbultar. Byt bromsok och stoppningselementet över rotorn och sedan tillbaka och dra åt styrbultar.
7

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna spola till navet och sedan sänka Cruiser. Använd en momentnyckel och en 19 mm hylsa för att dra åt muttrarna ordentligt till 100 fot pounds. Upprepa proceduren för den andra sidan.
8

Pump fotbromsen fem till sex gånger för att ge plats för nya kuddar till rotorn. När pedalen känns fast, kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Provköra Cruiser för att säkerställa att bromssystemet fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57318.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.