Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bakad-på bromsdamm

bromsrotorn bortnött bromsbelägget orsakar bromsdamm. Bromsbelägg är tillverkade av kolfibrer, filspån metall och lim. Lim är sura i naturen och kommer att hålla fast vid metallspån medan de är varma, orsakar hopkok att singe hjulets yta. Dammet tenderar att vara klibbig och bygger upp i varje liten skreva på dina hjul. Broms damm kan skada dina hjul om inte bort och blir speciellt svårt att ta bort när den bakar på. Det enda sättet att undvika en sådan katastrof är att rengöra dina fälgar ofta, ta bort alla bromsdamm. Saker du behöver
Bucket
Vatten
Slang
Wheel borste
remover Bromsdamm eller hjulrenöring
mjuk trasa eller handduk
Tandborste
Bomullsswabs

Visa fler instruktioner
1 Använd rent vatten för varje sköljning.

Fyll en hink med vatten. Blöt hjulen med vatten från hinken eller en slang. Skrubba hjulet försiktigt men bestämt med ett hjul borste för att ta bort lös broms damm eller skräp.
2

Spray bromsen eller hjulrenöring på hjulet, undvika däcket. Enligt instruktionerna på renare, börja skura hjulet för att avlägsna rester av bromsdamm.
3 Titta inuti hjulet för att kontrollera bromsdamm.

Skölj hjulet helt med vatten för att avlägsna eventuell renare. Om broms damm kvarstår kan du behöva rengöra hjulet igen. Broms damm kvar på hjulet kan baka på och kommer att vara svåra att ta bort. Med hjälp av en styv hjul borste och stark kraft kan vara nödvändigt att lossa damm.
4 Twist spetsen av en bomullspinne för att skapa en punkt.

Använd en gammal tandborste eller ett litet hjul detalj borste för att komma in i små utrymmen, som en slutstädning kan behövas för att ta bort bromsdamm från små sprickor, springor och divots. Spray bromsdamm remover på dessa områden och borsta ut. Bomullspinnar kan komma in i små utrymmen. Keramiska bromsbelägg kommer att minska mängden av broms damm, men inte helt. Top of the line Detailing Supplies lösning är att hålla bromsdamm från hjulen. Rengöring hjulen ordentligt varje gång du tvättar din bil kommer att hålla bromsdamm i schack och eventuellt förhindra det från att bli bakade på helt och hållet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58011.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.