Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktion för att ta bort U-fogar på en framaxel Ford 4X4

En Ford 4x4 fordon har en fram-och bakaxel som kan både vridas av transmissionen. Framaxeln använder en drivaxel att gå med axeln och överföring, och det finns kardanknutar monterade på båda ändarna av drivaxeln. Dessa tillåter drivaxeln att vända med överföringen samtidigt artikulera upp och ner med fjädringen. Med tiden, kan lagren i dessa U-fogar slits ner, och när de gör, de behöver bytas ut. Saker du behöver
skruvnyckel som
1/2-tums Hylsnyckelsats
Dead-blås hammare
Visa fler instruktioner
1

Crawl under den främre av Ford och lokalisera drivaxel, som löper från överföringen till den främre axeln, med en liten vinkel till ramen. Unbolt klämmorna förbinder drivaxeln till växellådan med en skiftnyckel.
2

Unbolt klämmorna som håller drivaxeln till axeln med en U-nyckel. Dra drivaxeln ur främre hjulupphängningen med händerna.
3

Placera drivaxeln på en arbetsyta. Leta reda på fast förbindelse mellan drivaxeln och den U-fog, som pressas på plats. Sätt ett uttag i den pressade cirkulär anslutning som är mindre än drivaxeln hålet. Slå uttaget med hammaren tills U-leden hoppar ut på andra sidan av drivaxeln.
4

Dra av lageröverfallen på båda sidor om U-joint, med händerna, sedan manöver U-joint ur drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60629.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.