Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bakbroms på en 2002 Chrysler 300M

Chrysler 300M har djupare rötter än bara sin 1999 introduktion. Den 300 lineup går faktiskt tillbaka till 1955 års modell då 300 - ingen bokstav efter numret - debuterade. Ursprungligen utformade Chrysler 300 är en muskel bil, och dess 300-hästkrafter Hemi motorn var den mäktigaste av eran. Allteftersom tiden gick, fick 300-serien större och mindre muskulös, och Chrysler elimineras den 1972. Den 2002 300M, tre år efter dess återinförande, kom standard med skivbromsar bak. Tack vare parkeringsbroms systemet med en separat uppsättning av bromsbackar, byta de bakre bromsarna på 2002 300M kräver inga speciella verktyg. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
platt skruvmejsel
dräneringskärlet
8-tums C-klämma
Spetstång
Ny rotor
Momentnyckel
New DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen, med en spärr och uttag. Lyft den bakre delen av 300M med en domkraft och skjut jack står under dess bakre tvärbalk. Sänk Chrysler på domkraften. Ta bort muttrarna och dra hjulen från de bakre naven.
2

Ta bort de två bromsok styrpinnarna med en spärr och uttag. Pivot toppen av bromsok från bromsok fästet, lyft sedan bromsok från nedre distansen på fästet. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem.
3

Bänd ena sidan av den yttre bromsklossen s stoppbygel uppåt med en platt skruvmejsel och dra den sidan av pad ut av tjocklek tills den kvarhållande klämman är fri från sitt spår i bromsoket. Upprepa detta steg på andra sidan av klämman, sedan ta av plattan.
4

Placera ett uppsamlingskärl under bromsok och position en 8-tums C-klämman över bromsok, så dess fasta sidokontakter den bakre delen av bromsok och dess skruv kontakter del det inre bromsbelägget. Lossa avluftningsventilen - 1/4-tums metall ventilen - på baksidan av bromsok med en kombination skiftnyckel. Omedelbart börja åtdragning av Tvingfäste tills bindan slutar röra sig. Dra åt avluftningsventilen.
5

Dra det inre bromsbelägget från bromsoket. Lägg märke till att det finns små metall fingrar som håller den i bromsok kolv.
6

bort de cirkulära rotor-klämmorna från klacken dubbar, om tillämpligt, använder nål-tång. Kassera dessa klipp, eftersom de är en förutsättning för inledande monteringen av fordonet. Drag av rotorn från den bakre navet, med försiktighet för att inte störa skorna parkeringsbroms.
7

Inspektera rotorn för eventuella synfel, inklusive Slipmärken, djupa spår, varma spotting, sprickor eller en spegelblank glans. Om några defekter, byt rotorn med en ny. På den bakre navet
8

Skjut rotorn.
9

Justera metall fingrarna på baksidan av inre bromsbelägg med håligheten i bromsok kolv. Tryck plattan mot bromsok kolv tills den kommer i kontakt bromsoket. Ställ den yttre bromsklossen så att dess metall stoppbygeln linje med den yttre kroppen av bromsok. Tryck dynan nedåt tills metallen stoppbygeln säten i sina spår på bromsok
10

Ställ in den nedre delen av bromsok på dess fäste först -. Dynorna har ett spår i vilket den nedre delen av de Okfäste säten. Pivot toppen av bromsok mot fästet tills det sitter på plats. Hand-tråd bromsok styrstift, då vridmoment dem till 16 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Upprepa steg 2 till 10 för att byta bromsar på den andra sidan av 300M.
12

tillbaka bakhjulen på den bakre nav och dra åt muttrarna. Höj Chrysler av domkraften står med ordet jack och ta bort jack läktaren. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds.
13

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast, sedan kontrollera vätskenivån i huvudcylinder reservoaren. Om nivån är under "Max" linje, skruva av locket från huvudcylindern och lägga ny DOT 3 bromsvätska i behållaren tills nivån når "Max" linje. Dra åt locket på huvudcylindern.
14

Ta all gammal bromsvätska i avloppet pan till en närliggande bil vätska återvinnare. Många bildelar butiker tillhandahålla denna återvinning tjänst gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59332.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.