Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en Colorado

Byta broms rotorer på Chevy Colorado är inte en svår procedur. Du skulle normalt ändra kuddar samtidigt som du skulle rotorerna. Du kan förvänta dig rotorerna att ta dig ungefär 30 minuter att byta på varje hjul och du kan göra projektet i din uppfart. När du byter kuddar och rotorer på din lastbil, alltid ersätta dem på båda hjulen på axeln. Om du byter ut dem på bara en sida, kommer bromsning inte vara balanserad mellan hjulen. Observera att dessa instruktioner är specifika för två-hjulsdrivna Colorado. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Tänger
Buntband
Stålborste Cleaner Review Brake
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park i Colorado på en plan yta och vrid nyckeln av. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Jack lastbilen upp med domkraft. Placera en pallbock under varje sida av lastbilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Avlägsna muttrarna använder rörtång och dra hjulen av lastbilen. Arbetet med en sida i taget, så du kommer alltid att ha en färdig enhet som en visuell referens.
2

Koppla hastighetssensorn från hjulnavet. Ta bort bromsok stiften med en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från hjulaggregatet. Fäst den till stöttan eller ramen med en tråd slips eller styv tråd, såsom en klädhängare. Låt inte bromsoket hänga från bromsledningen.
3

Drag av rotorn från hjulet församling. Rengör hjulaggregatet noggrant med stålborste. Sätt den nya rotorn på hjulet församling. Observera att du måste rengöra nya broms rotorer med broms renare eller denaturerad alkohol innan du lägger dem på lastbilen. Ta bort och byt kuddar i tjocklek. Placera bromsoket på fästet. Dra tillbaka stiften med hylsa och spärrskaft.
4

Placera hjulet på Colorado och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under lastbilen. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
5

Pump bromspedalen flera gånger till sittplats dynorna mot rotorerna innan du kör trucken. Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58644.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.