Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsen skor på en 2006 Ford Taurus

Ford Motor Company introducerade den första Taurus 1986. Senast 2006, Ford Taurus lägret utrustad med möjlighet till två versioner av 3,0-liters V-6 motor. Den 2006 Ford Taurus kom standard med främre ventilerade skivbromsar och bak trumbromsar. Byta den bakre bromsbackar på 2006 Taurus kan vara utmanande och kräver någon med tidigare erfarenhet inom mekanik. Vid byte av bromsklossarna på 2006 Taurus, ersätta all hårdvara i samband med de bakre trumbromsar för att säkerställa optimal funktion och prestanda. Saker du behöver
Däck järn
1-tons domkraft eller större kapacitet
2 pallbockar
platt skruvmejsel
Tänger
cirkulär bromsfjäder Tool Review Brake verktyg karbinhake
Nya bromsbackar
New bromstrummor (tillval) katalog 2 all-in-one bromsfjäder och byggsatser hårdvara Sida 2 nya själv justeringsfötter kit (tillval) katalog 1/2-tums vridmoment skiftnyckel och hjul uttag (19 mm hylsa inte utrustade med egna nötter)
Visa fler instruktioner
1

Se till att fordonet är i parken och sedan lossa de bakre hjulmuttrarna med ett däck järn . Höj den bakre delen av Taurus med en domkraft. Placera pallbockar under båda ändarna av bakaxeln balken. Lämna själv tillräckligt med utrymme för att komma stödplattan bakom bakhjulen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort de bakre hjulmuttrarna och ta bort bakhjulen från Taurus.
2

Avlägsna gummiproppen från fästplattan på ena sidan av Taurus. Sätt en platt skruvmejsel. För in spetsen på skruvmejseln mot själv justera hjulet inuti trumman montering. Tryck på "stjärnan" formad justering nedåt för att backa bromsbackarna inåt, bort från broms trummor. Knacka sidorna bromstrumman mot framsidan av bilen och bakåt i bilen med en hammare. Addera 3

Ta bort den gamla bromstrumman och ställa den mot öppningen nedåt, i syfte att dumpa all rost och bromsdamm ut. Bort kabel parkeringsbromsen från spaken, vid botten av bromsenheten. Använd en platt skruvmejsel för att dra i spaken och utåt från bromsen. Vrid spaken för att ta bort den från kabeln.
4

Ta bort de två nedhållarfjädern vid klockan 3 och klockan 9 positioner, i mitten av bromsvajer stöder. Använd en cirkulär remover bromsfjäder att dra båda fjädrarna. Avlägsna tillbakadragningsfjäder från mellan de två skor, med en krok bromsfjädern mot botten av bromsenheten. Avlägsna tillbakadragningsfjäder från mellan de två bromsbackarna på toppen av bromsenheten, med användning av samma verktyg.
5

Skjut bromsbackarna utåt, bort från mitten av bromsanordningen. Ta själv-justerhjul församling från mellan skorna, precis bakom hjulnavet montering. Demontera båda bakre bromsbackar från fordonet. Ta bort sprinten fjäderhållare från den främre bromsen skon, med hjälp av en hammare och skruvmejsel för att slå ut stiftet.
6

Avlägsna parkering-broms stift från andra bromsback med en tång. Dra hästsko stiftet från broms sko och kasta den. Tag bort sprinten från broms skon. Ta bort båda bromsbackarna från Taurus och kasta ut dem.
7

Inspektera hjulcylindern överst resterande bromsaggregatet. Om det finns någon fukt på eller runt cylindern, kan det tyda på dåliga tätningar. Byt hjulcylindrarna som behövs.
8

Montera spaken och pinnen i nya bromsback. Bromsbackarna kommer fyra till en låda. De två kortare skor står framför fordonet, medan de längre skorna vetter mot baksidan. Sätt i en ny hästsko klipp att låsa spaken på den nya skon. Fäst kabeln parkeringsbromsen till bakåtvända bromsvajer, när du har installerat spaken på skon.
9

Installera de nya bromsbackar en i taget och infoga nya håll-down fjädrar och stift . Använd cirkulära verktyget bromsfjädern att vrida locken fjäderänden så de låsa hold-down stiften på plats. Vrid den ena änden av den egna inställningsratten så att justeranordning kontrakt till en mindre storlek, i syfte att ge utrymme för att installera trummor på nya bromsbackar. Montera själv-justering mellan de monterade skor, med bredare spår inför framsidan av bilen.
10

Montera fjädrarna broms spänningen mellan de övre och nedre ändarna av de nya bromsbackar, med ett bromsfjäder verktyg.
11

Sträck måttbandet rakt över öppnandet av bromstrumman. Om bromstrumman öppningen är större än 8 och 15/16-inches, kasta trummor och ersätta dem. Montera trummorna över de nya bromsbackar. Gör justeringar i den bakre delen av bromsaggregatet, med själv-justering hål i fästplattan. Vrid själv nedåt tills du inte längre kan vända bromstrumman för hand.
12

Montera hjulet på bilen där du just avslutat ersättare bromsvajer. Montera muttrarna ombonad med ett däck järn. Vrid hjulet för hand. Om hjulet snurrar runt ett varv och stannar, är bromsarna justeras ordentligt. Om hjulet snurrar mer än en gång, bromsarna behöver åtdragning. Om hjulet snurrar mindre än en gång, bromsarna behöver lossa. Upprepa steget tills du har korrekt inställda bromsen på den första sidan av bilen.
13

Upprepa steg 2 till 12 för att slutföra byte bromsvajer på den andra sidan av Taurus. Ange bilen och pumpa bromspedalen fem till tio gånger för att slutföra sittplatser för bromsbackarna mot trummorna. Installera båda gummiproppar tillbaka in fästplattorna på baksidan av bilen.
14

Höj Taurus utanför pallbockar och sänk bilen till marken. Dra de bakre hjulmuttrar lug till 95-foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums skiftnyckel vridmoment och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59275.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.