Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Justering Tips för Ladder Bars

Ladder barer är en del av fjädringssystem på fordon utrustat med spiralfjädrar. Dessa komponenter, som hindrar hjulen från hopping, är anslutna till den bakre änden av fordonet och vid vårens abborre. När bilen accelererar och börjar att få dragkraft, stegen barer förhindrar den bakre änden från att hoppa upp och skadar chassi och axlar. Justera dina egna stege barer är ganska enkelt, när du vet de grundläggande teknikerna. Square

När du justerar bilens stege barer, se till att staplarna och konsoler är fyrkantiga med bakaxeln. Dessutom, se till att stegen staplarna på varje sida av den bakre änden är parallella med varandra. Om staplarna och konsoler är inte fyrkantiga och parallellt med varandra, kommer bilen inte köra rakt eller kommer det att dra åt sidan under acceleration.
Längd

Före gör några justeringar till bilens stege barer, se till att båda stege barer är samma längd. Gör detta genom att placera en bar på toppen av varandra och införing av bultar genom stångändar. Se till de sfäriska stavarna är installerade på undersidan av stången. De fasta länkhuvuden måste möta baksidan av stegen barer. Om de komponenter som är installerade inför motsatta riktningar, kan du inte justera stege barerna ordentligt.
Bultar

Bultarna som insatsen i stångens ände måste skruva sig fritt in och ut. Om bultarna inte skruva sig fritt, vrid dem in och ut tills de börjar röra sig lätt. Detta gör det lättare att justera stege barer och begränsa mängden tryck du måste placera på bultarna för att få dem att vända. Du kan enkelt remsor bulthuvudena om de blir svåra att slå.
Ladder Bar Tubes

Se till stege bar rören är inte närmare än en halv tum från ramskenorna hela rörets hela resezon. Kontrollera placeringen av konsolerna stege bar noggrant, om fästena är på fel plats, kan de påverka rörelsen av rören stege bar. Om fästena inte är vinkelrät mot bakaxelns centrumlinje, kommer bilen dra antingen till en sida, eller en sida av fordonet kommer att hoppa mer än den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62239.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.