Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar Komprimering av en Motor

Kompressionen (eller kompressionsförhållande) av en motor är en värdefull indikator på en motors effektivitet. Kompressionsförhållandet definieras som förhållandet mellan volymen i förbränningskammaren från den största volymen till den lägsta volymen. Ett högt kompressionsförhållande ger en större avkastning på energi tas i motorn från bränslet, medan ett lågt kompressionsförhållande kan tyda på ett problem i mekaniken i motorn eller en brist på bränsle lagring. Olika typer av motorer har typiskt olika kompression, och därför kan det vara viktigt att beräkna kompressionsförhållandet för vissa typer av motorer och jämför den med allmänt accepterade värden. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
Bestäm Cylinder volym
1

Square cylinderdiametern (även kallad cylinderloppet). Till exempel, om det uppmätta värdet är 3 cm, sedan resultatet är 3 x 3 = 9 cm ^ 2.
2

Multiplicera resultatet från steg ett av kolvens slaglängd. Om slaglängden är 7 cm, då resultatet av denna beräkning (med exemplet ovan) är 9 cm ^ 2 x 7 cm = 63 cc (kubikcentimeter).
3

Multiplicera resultatet från steg 2 med konstanten pi (3,14159) och sedan dividera med 4. Om du vill att kondensera detta till ett enda steg, multiplicera resultatet i steg 2 av 0,7854. Det resulterande värdet är den cylindervolymen. Fortsatt exempel ger detta 63cc x 0,7854 = 49,5 cm ^.
Bestäm kompressionsgraden
4

Beräkna volymen av förbränningskammaren. Detta kan behöva mätas direkt, på grund av den ovanliga geometri av förbränningskammaren. För syftet med exempel anta värdet är 60 cm ^.
5

Dividera cylindervolymen (resultatet av avsnitt 1) ​​med volymen av förbränningskammaren. För att beräkna detta använder vårt exempel värden, dividera 49,5 cc med 60 cc, vilket ger 0.825.
6

Ta resultatet från steg 2 och tillsätt 1. Detta värde är kompressionsförhållandet hos motorn. I detta exempel skulle kompressionsförhållandet i motorn vara 1.825.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60911.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.