Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Brake Rotor på en 1998 Toyota 4runner

Först infördes 1984, kom 4Runner från 1998 basmodellen utrustad med en 2,7-liters 150-hästkrafter inline fyrcylindrig. En 3,4-liters V-6 var tillval som en uppgraderad motor. Rotorerna på 1998 4Runner avlägsnas på samma sätt, oavsett om lastbilen är två-eller fyrhjulsdrift. Det rekommenderas att du byter ut bromsbeläggen när du byter rotorerna, i syfte att främja överensstämmelsen i bromssystemet. Byte av rotorer och trampdynor ska utföras av någon med tidigare erfarenhet inom mekanik. Saker du behöver Billiga 2-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
Däck järn
Liten brytjärnet
1/2-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats
Hammer eller klubba (tillval) katalog Bromsok fett (se badkaret säger "Säkert för användning på skivbromsar") katalog Nya bromsbelägg
New slammerförhindrande klipp
1/2-tums vridmoment skiftnyckel och en socket set
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre muttrarna med ett däck järn. Höj framsidan av 4Runner med en domkraft. Placera pallbockar under främre chassi skenorna om lastbilen är tvåhjulsdrift, eller under framaxeln bostäder om lastbilen är fyrhjulsdriven. Ta bort muttrarna och ta bort framhjulen.
2

bort bromsok bultar från baksidan av bromsok med en spärr och uttag. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en brytjärnet om det behövs. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste. Ställ in en av an bromsbeläggen mot kolven på insidan av bromsoket. Fäst en C-klämma runt bromsbelägget och den bakre delen av bromsoket. Vrid justeringen på klämman långsamt att komprimera bromsok kolv helt i bromsoket. Ta bort C-klämman och gamla bromsbelägg. Häng bromsok från den främre spiralfjädern med en metall klädhängare.
3

bort bromsok Monteringsbygel bultar med en spärr och uttag och ta därefter bort konsolen. Ta bort den främre rotorn för hand, med hjälp av en hammare eller hammare för att slå rotorn utåt från hjulnavet vid behov. Smörj främre navplattan med bromsok fett, en gång den gamla rotorn avlägsnas.
4

Installera en ny rotor på navet, och snurra ett tappmuttem mot ytan på rotorn för att hålla den på plats . Spraya den främre och bakre delen av rotorn med broms renare för att ta bort rost skyddande olja från rotorn ansikten. Underlåtenhet att ta bort all olja kommer att förstöra dina bromsbelägg, och orsaka fel på bromsarna. Montera bromsok fästet och dra åt bultarna 95-105 mul-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
5

fil eller sand rost från löpare läppen, där slammerförhindrande clips är installerade. Smörj läppar bromsok fästet och installera de nya anti-skallra klipp. Montera de nya dynorna främre broms på bromsok fästet. Smörj bakre shims plattor av dynorna för att förebygga bromsgnisselförebyggande.
6

Installera bromsok på bromsaggregatet löst. Ta bort bromsok glidstiften genom att trycka dem genom och ut ur gummistövlar på baksidan av bromsok. Packa gummistövlar med bromsok fett med hjälp av fingrarna, sätt tillbaka stiften. Montera bromsok bultar, och dra dem till 29 foot-pounds med momentnyckel och uttag. Ta tappmuttem från rotorn ansikte.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra rotorn och pad byte på den andra sidan av 4Runner. Montera de främre hjulen efter att du har dubbel-kontrollerat vridmoment på tjocklek och bromsok bultar fäste på båda sidor om lastbilen. Montera de främre muttrarna och ombonad dem med ett däck järn.
8

Höj 4Runner av domkraften står med din jack, sedan bort läktaren underifrån lastbilen. Sänk bilen till marken och dra åt de främre muttrarna med 85 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel och en socket. Fortsätt därefter omdelbart till förarsätet av 4Runner, och pumpa bromspedalen inte mindre än 10 till 15 gånger. Om pedalen inte stelnar upp efter att du pumpa fem gånger, sluta pumpa och blöder de främre bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59274.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.