Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar bromsarna på en Honda Accord

Honda Accord använder skivbromsar på framhjulen och trumbromsar på de bakre. De skivbromsar använder kuddar som behöver bytas vid 60.000 miles senast. De trumbromsar använda skor som kan kräva ersättning, vilket är en mycket mer komplicerad process. Bromsoken, skivor och trummor kan också behöva fastställa eller ersätta. Oavsett om du fastställande bromsar på fram-eller baksidan, måste du serva båda sidorna tillsammans. Saker du behöver
Sifon /kalkon Baster
Jack står
rörtång
Wrench
Sandpapper /Emory trasa
Brake Cleaner Review bromsfett
Anti-beslag förening
Tvingfäste
Bromsbelägg
bromsvätska
(2) 8-by-1 1/4 mm bultar
Liten linjal eller färg stick
Needle-näsa, platt-nosed och låsning tång
brickor elastiska band Indonesia, U-clips, fjädrar, låssprintarna
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

Höj Accord främre änden på pallbockar och ta bort hjulen. Sifon minst hälften av vätskan från bromshuvudcylindern med en hävert eller en ren kalkon baster.
2

inspektera tillståndet av bromsok, och byt ut den vid behov. Koppla bort bromsok s bultar från dess fäste, och ta bort banjobult ansluter bromsslangen till bromsoket.
3

Kontrollera skicket på bromsskivorna. Torka bort all glasyr på skivan med en Emory trasa eller sandpapper. Om det finns några spår på skivan, ta bort den från bilen och ta den till en professionell verkstad för att få den lackeras.
4

bort bromsoket nedre bulten och lyft upp oket att nå bromsbelägg och shims. Ta bort den främre och bakre kuddar, shims och hållare bort kuddarna från shims.
5

Rengör bromsok fästen och smörj konsolens glidtapparna med hög temperatur bromsen fett. Applicera ett tunt lager anti-beslag förening mot stommen flikarna på shimsen och de tider som dessa flikarna går in på konsolen. Montera hållarna och shims tillbaka på bromsoket.
6

Tryck bromsok kolv tillbaka i bromsoket, med en C-klämma för att trycka på mitten av kolven. Se till att kolvens exponerade området är ren först, med broms renare och en luddfri trasa. Tvinga inte kolven om det börjar bindande.
7

Montera de nya bromsbeläggen i hållarna på rotorn, sedan svänga bromsok tillbaka ner i sin position på rotorn och montera fästet bult.
8

Placera tillbaka hjulen på bilen och sänka den efter byte av bromsar på båda sidor. Fyll på bromshuvudcylindern till nödvändig nivå.
Bakbroms Skor
9

Lyft upp och säkra den bakre änden av Accord.
10 < p> tråd två bultar (storlek 8-för-1 1/4 mm) i de öppna gängade hålen i trummans främre yta. Vrida dem varje två varv åt gången för att ta bort trumman. Inspektera trumman för sprickor, spår, mycket slitet eller andra skador, och har den återuppstått om det behövs.
11

Koppla navet för bättre tillgång till skorna. Sätt en liten, platt pinne mellan cylindern och bakre bromsback. Clamp låstänger på stommen plattan baktill skons centrum.
12

loss alla fjädrar i sammanställningen. Den övre bromsfjädern och spärrfjäder kräver en speciell broms verktyg eller låsande tång. Kläm på fjädern där bromsen justeraren möter den bakre skon. Greppa toppen av hållaren våren, trycker inåt och vrid den 90 grader för att ta bort den. Håll hjulet cylinderkolvar på plats med ett starkt gummiband.
13

bort bromsbackarna, börjar med den främre skon, bromsjusteringsanordning och andra komponenter. Dra åt parkeringsbromsen kabel ur den bakre skon fäste med tång. Placera skon i ett skruvstäd för att förhindra käftarna i kontakt med bromsbelägget. Kör U-klippa av stiftet med en mejsel och hammare och ta bort hävarmen.
14

Rengör hävarmen, smörja sin pivotpunkt, och placera den på den nya bakre bromsback . Placera armen och skon i skruvstäd, och installera en ny tvättmaskin och U-klipp, stänga klippets öppna änden med en plattång. Montera bromsvajern i bakre skon hävarm och skon på fästplattan, med nya fjädrar och kvarhållande stift.
15

Installera bromsjusteringsanordning på den nya främre skon tillsammans med den övre och undre fjädrar. Installera den främre skon vid fästplattan, medan hooking den nedre fjädern till den bakre skon. Fäst främre sko med en ny hållarstift och våren. Ta det elastiska bandet på cylindern, och installera den övre fjädern på bakre skon med de låsande tång.
16

Ta bort alla låstången och trä stick från aggregatet. Sätt tillbaka bromstrumman, håller den på plats med två muttrarna. Rotera trumman, och justera bromsen justeraren med en platt skruvmejsel tills du hör en mycket ljus scuffling brus.
17

Placera hjulen tillbaka på Accord, sänker bilen, och dra klacken nötter. Pumpa på bromspedalen flera gånger för att ställa in bromshävarmar, sedan köra bilen sakta i 5 minuter, trycker på pedalen flera gånger går framåt och bakåt för att ge plats skorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57171.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.