Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter termostaten på en 1998 Dodge Stratus

Om din 1998 Dodge Stratus överhettad är det sannolikt på grund av en sviktande termostat. När termostaten misslyckas kan begränsa flödet av radiator fluid som rör sig genom motorn. Detta kan resultera i skeva eller spruckna topplock eller ens en skev eller sprucken motorblocket. Om din Dodge är överhettad, nu är det dags att byta ut den trasiga termostaten för att förhindra ytterligare skador på motorn. Saker du behöver
1998 Dodge Stratus termostat
RTV silikon packning Maker Review skruvmejsel
Wrench
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Lossa bandet klamman som håller kylarslangen till termostaten intagshuset med en mutterdragare eller en platt skruvmejsel. Skjut bandklämman på kylarslangen så den inte försvinner när reparationen håller på att slutföras.
2

Avlägsna höljet termostaten intag av av insugningsröret genom att ta bort 10mm bultar med en skiftnyckel. Nya bultar ingår ej med byte termostat. Dessa skruvar måste återanvändas.
3

Ta termostaten ur sitt hål genom att dra upp den. Den sitter helt enkelt på en avsats insidan av insugningsröret och är inte skruvas på plats. Den gamla termostaten kan kastas bort. Skrapa försiktigt bort gamla packningen bort av den plana ytan på insugningsröret med ett vasst rakblad eller en metall skrapa
4

. Tappa inte några bitar av packningen i insugningsröret, eller kylsystemet måste spolas för att avlägsna eventuella föroreningar.
5

Placera en liten pärla av RTV silikon runt hålet i intaget grenröret att täta huset termostaten intaget på insugningsröret. Följ instruktionerna som anges på RTV silikon förpackningar för lämpliga härdningstider.
6

Placera den nya termostaten i insugningsröret med änden märkt "top" uppåt, så den sticker ut ur motorn. Skruva fast termostathuset på plats med hjälp av befintliga skruvar.
7

Placera kylaren tillbaka slangen på termostaten intagshuset och dra åt bandet klämman så att slangen är ordentligt fastklämd på huset.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60275.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.