Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på en Pontiac Vibe

Den Pontiac Vibe är mekaniskt identisk med Toyota Matrix så reparationsmanualer tillgängliga täcker båda bilarna. Byta dina bromsbelägg är en av de enkla jobb du kan göra hemma för att spara pengar och samtidigt hålla din bil kör väl. Bromsar är utrustade med skrika kuddar som kommer att göra ett ljud när dynan bär tunna. Om du har hört din bromsar skrika när du kommer till ett stopp, det är nog dags att byta bromsbeläggen. Saker du behöver
pads Ersättningsbromsbelägg
bromsvätska
Lug skiftnyckel
Bil jack
Jack står
stoppklossar
Hylsnyckelsats
Tänger
Platt huvud skruvmejsel
Momentnyckel
Plastslang
Visa fler instruktioner
1

Lossa, men ta inte bort, muttrarna på framhjulen med en rörtång. Höj en sida av bilen med en domkraft. Placera en pallbock under ramen järnväg bakom framdäcket och lägre uttaget. Höj den andra sidan av bilen och sätta en annan stödbenet under ramen järnväg. Sänk bilen på pallbockar med domkraft. Placera stoppklossar bakom de bakre hjulen på bilen.
2

Ta bort muttrarna från framhjulen bort då hjulen från bilen. Ta bort de två skruvarna som håller enheten bromscylindern på bromsskivan. Var försiktig så att du inte skadar linan bromsvätska ansluten till bromscylindern. Skjut cylinderaggregatet utanför skivan. Använd en bit styv tråd att hänga bromsledningen för att förhindra skador.
3

Bänd bromsbeläggen ut ur cylindern aggregatet med en platt skruvmejsel. Notera orienteringen av bromsbeläggen, shims och skrika plattan. Installera de nya bromsbelägg i samma orientering som de gamla. Använd en tång för att trycka bromsbeläggen isär tillräckligt långt så att du kan dra dem över bromsskivan.
4

tillbaka bultarna till 79 foot-pounds av vridmoment med en momentnyckel. Upprepa stegen ovan för det andra framhjulet. Om du inte kan bända bromsbeläggen isär tillräckligt långt för att glida dem över skivan, kan du behöva avlufta bromsledningen. Lokalisera bleeder kontakt på baksidan av cylinderanordningen. Lossa pluggen och bifoga en vinyl röret till bleeder pluggen och stoppa den andra änden av röret i en burk. Bänd dynorna isär tills du kan glida dem över skivan. Dra åt luftningspluggen till 74 foot-pounds av vridmoment.
5

Montera de främre hjulen. Dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Börja med den övre muttern dra sedan en imaginär stjärnan nere till vänster och dra den muttern. Fortsätt stjärnan mönstret till det övre högra, vänster övre sedan nedre högra.
6

Lyft ena sidan av bilen med domkraften tills du kan ta bort stödbenet. Ta bort stödbenet och sänk domkraften. Höj den andra sidan och ta bort den andra pallbock sänk bilen. Ta bort stoppklossar. Dra åt muttrarna med 103 foot-pounds av vridmoment, återigen med ett stjärnmönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58722.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.