Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de bakre bromsarna från en 1998 Toyota Camry

Den 1998 Toyota Camry kom utrustade med standard bak trumbromsar eller bakre skivbromsar som presenterade en "trumma i hatt" stil systemet parkeringsbromsen. Denna typ av parkeringsbromssystem använder en uppsättning små skor trumbroms som passar inuti hatten området bromsrotorn att tillhandahålla funktioner parkeringsbromsen. Byte av bakre bromsbelägg för färdbromsen liknar mest skivbromssystem. Kom ihåg att inspektera de bakre skorna parkeringsbroms för slitage under rutinmässiga projekt broms reparation. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Stiff tråd
Wrench in
Hylsnyckelsats
bromshävarmar Broms sked
fjäder Tool Review dräneringskärlet
Bromsdelar Cleaner Review låstängerna
Visa fler instruktioner
skivbromsar bak
1

Säkra fordonet genom att placera överföringen i park och placera stoppklossar mot framdäcken. Lossa de 21 mm muttrarna på bakhjulen ca 1/2 varv med en rörtång. Lyft förarsidan av Camry med en domkraft placerad under förstärkta lyftpunkten hittade några inches framför hjulet öppning längs botten av bilen. Placera en pallbock under bakre hjälpram och sänka Camry på ställningen. Upprepa proceduren för passagerarsidan av Camry.
2

Demontera båda bakhjulen. Ta bort den nedre bromsok-monteringsbulten med en 14 mm nyckel eller hylsa och spärrskaft. Pivot bromsok fram och skjut bort den övre bromsok glidstiftet. Häng bromsok bakifrån spiralfjädern med styv tråd.
3

Ta bort de två bromsok monteringsfäste bultar som fäster bromsoket-monteringsfäste till axeln bäraren med en 14 mm hylsa och spärrskaft . Lägga undan hållaren.
4

Försök att skjuta bromsrotorn utanför parkering bromsbackanordningen och nav. Om rotorn inte lätt glider av, lossa skorna parkeringsbromsbelägg genom rotation av justeringsanordningen placerad bakom rotorn. Avlägsna gummiproppen på framsidan av rotorn. Vrid rotorn tills öppningen är vid sex-klockan. Sätt bromsen justerande sked i öppningen och vrida justeringsanordningen nedåt tills du kan ta bort rotorn.
5

bort skorna parkeringsbromsen med ett verktyg bromsfjäder att skjuta och rotera fjäderspärrar ovanpå av de kvarhållande fjädrarna. Installera en ny broms rotor, om friktionsyta för skor parkeringsbromsen skador. Denna yta är inte bearbetbart och kommer att orsaka fel parkeringsbromsen om den är skadad. Installera nya skor Parkeringsbroms, bromsbelägg och rotorer broms i omvänd ordning mot demonteringen.
Bak trumbromsar
6

bort bakhjulen som beskrivs i föregående avsnitt . Skjut bromstrumman ut bromsbackarna och navsammansättning. Skjut en åderlåtning pan under bromsaggregatet. Rengör bromsbackar med bromsdelar renare för att förhindra damm andas bromsen under reparationen.
7

tag i slutet av returfjädern placerad under bakre hjulcylinder med ett par låstänger. Dra våren med tång för att haka av den från den främre bromsar skon. Skjut in på bromsskon håll våren med bromsfjädern verktyg och vrid fjädern för att låsa upp den från förankringspinnen.
8

Ta bort den bakre skon håll våren. Lossa returfjädern och parkering-broms våren från bromsskon och lägga fjädrarna tillsammans med själv-justering åt sidan. Använd en stor skruvmejsel för att bända bort klämman som fäster skaderegleraren och spaken på baksidan av den bakre bromsen skon. Bänd fjädern på slutet av parkeringsbromsen kabeln tillbaka med en tång och glida kabeln ur spaken.
9

Montera spaken och justerdonsarmen på den nya bakre sko. Sätt tillbaka kabeln på spaken. Sätt resten av bromssystemet i omvänd ordningsföljd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59234.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.