Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Honda Damper Borttagning

Spjället är ett vårlikt del av en bils fjädringssystem. Det är standard på de flesta bilmodeller, däribland Hondas. De ligger bakom hjulen. Ta bort och byta ut dessa delar är inte svåra uppgifter. Dämparen

Spjäll är en mycket viktig del av en bils fjädringssystem. De är ofta felaktigt kallas "stötdämpare", men detta är en missvisande beskrivning av vad de gör. När en bil träffar en bula, det är chocken våren som absorberar kraften som potentiell energi och sedan studsar för att absorbera energi. Men när den första chocken har passerat, sin energi fortfarande, instängda i våras. Något som behövs för att stoppa våren från att röra sig. Detta är vad spjället gör. Generellt, motstår det rörelse i stötdämpande system orsakar våren att sluta flytta snabbt. En dämpare är i grunden en metall cylinder fylld med olja och med en stav som löper genom den som är i sin tur förbunden med en kolv. En sida av den är ansluten till bilen, och den andra är ansluten till suspensionssystemet.
Process

Höj fordonets front. Använd valfri metod du vill, så länge som bilen är stabil och stöden är på rätt ställen. När du har bilen uppväckt, ta bort framhjulet. Vad du ser är spjället, som ser ut som en lång fjäder virad runt ett rör. Nästan alla modeller av Honda bilar kommer att ha en broms slang fäst spjället med en klämma eller en konsol. Nästa steg är att ta bort den här kontakten. Om det finns ett hjul sensor sele klipp också ansluten till spjället, ta bort detta. Om det finns hjul sensor, dock inte bort it.Near botten av spjället, kommer det att finnas en dämpare nypa bult, ta bort det. Nästa, ta bort spjället gaffeln. Nu kommer alla som ansluter spjället ska vara två 10mm muttrar. När du tar bort dessa, bör spjället komma off.Honda modeller kan variera mellan modelltyper, så det är en god idé att konsultera din modell reparationshandbok innan vi går vidare (se Resurs nedan för hur man beställer en reparation manual).
Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60092.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.