Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en bromsslang på en Harley

En av de första anpassningar många ryttare gör sin Harley-Davidson motorcykel förändras styret. Det låter ganska enkelt i början - Unbolt gamla, sedan överföra de gamla delarna till den nya. Men, om bromsen linjen är för kort, hindrar det din rörelseomfång och blir en säkerhetsrisk. Om den är för lång, kan det repa och skada din motorcykel. Lyckligtvis ersätter bromsledningen är ganska lätt och kan fyllas nästan var som helst med några enkla verktyg. Saker du behöver
Shop handdukar
ren hink
rörlängd
Skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
insexnyckel
Hylsnyckel
12-punkt 1/2 "socket
Replacement packningar (konsultera bruksanvisningen för storlek och mängd) katalog DOT 4 eller DOT 5 bromsvätska (konsultera instruktionsboken för rätt vätska)
Visa fler instruktioner
1

Flytta din motorcykel till en ren, plan yta. Placera din motorcykel i första växeln för att förhindra oavsiktliga rörelser. Placera run /off till "OFF". Konsultera din instruktionsbok och följ instruktionerna för att koppla bort batteriets minuspol.
2

dränera vätska från din främre bromsarna. Först täcker dina målade ytor med butik handdukar för att förhindra skador från bromsvätska eller lösa delar. Anslut slangen till avluftningsventilen placerad på bromsoket. Kör . slangen till en ren hink Med skiftnyckel, öppna avluftningsventilen - bara ett halvt till ett varv bör vara tillräckligt med motorcykeln upprätt, använd stjärnskruvmejsel för att skruva loss huvudcylindern locket på din främre bromsarna Pumpa.. bromshandtaget och vätska ska börja flöda. När vätskan rinner löst, koppla bort slangen och flytta ur vägen. tillbaka huvudcylindern luckan. Torka upp utspilld vätska med butik handdukar.
3

Notera hur den nuvarande bromsledningen att säkerställa ominstallation följer samma mönster. Observera också ordningen på monteringsverktyg där bromsledningen passar till bromsok och huvudcylindern. Med en insexnyckel, ta bort bromsledningen monteringsklämmor från motorcykeln. Med uttaget och hylsnyckel bort bromsslang från huvudcylindern och tjocklek.
4

Byt packningarna och anslut montering bromsledningen den nya bromsledningen till huvudcylindern. Byt packningarna och anslut passande bromsledningen till bromsoket. Rådfråga dina anteckningar för att se linjen och montering är i rätt vinkel och att hårdvaran har installerats i rätt ordning.
5

Kör bromsen linje genom monteringsklämmorna och installera dem på motorcykeln. Rådfråga dina anteckningar för att säkerställa att ledningen är korrekt dragen. Kontrollera rörelseomfång i din nya bromsledningen.
6

Återanslut slangar och hink till bromsok dräneringsventil (det fortfarande bör vara öppen). bort huvudcylindern locket. Tillsätt långsamt bromsvätska tills den börjar flöda in i skopan. Vid denna tidpunkt Stäng tömningsventilen. Pumpa de främre bromsarna flera gånger och långsamt tillsätt mer vätska. Öppna avluftningsventilen ett halvt varv och blöda ut någon luft i ledningen. Upprepa tills huvudcylinder är full och inte finns några luftbubblor i ledningen. Byt befälhavaren cylinderkåpan. Kassera använda vätskan i enlighet med lokala lagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57739.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.