Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Kan du sätta Hotter tändstift i en misständning Cylinder?

Specifika tändstift design och egenskaper väljs av motortillverkare att optimera driften av en viss förbränningskammaren. Olika motorkonfigurationer och använder diktera ofta de krav som ska uppfyllas av ett tändstift. Pluggen nå, eller gängad längd måste vara lämplig för Plug elektroderna att vara i rätt position i cylindern. Det sätt en tätning bildas vid pluggen säte beror på passyta hos motorn. Värmen utbudet av tändstiftet rekommenderas av motortillverkaren är avsedd att ge topprestanda i denna motor. Flera faktorer kan leda till att användningen av en plugg med en alternativ värme sortiment, och vissa motortillverkare föreslår alternativ som gäller i vissa förhållanden. Hem för Range

verksamheten slutet av ett tändstift utsätts för extrema temperaturer som uppstår i förbränningsprocessen. Värmen skapas i kontinuerlig drift strömmar genom pluggen sätet, och på angränsande ytor. Tändstiften med högre intervall överför värme långsammare, och därför arbeta vid högre temperaturer. Alltför varma pluggar behåller värmen under alltför lång tid, och kan göra att luft-bränsleblandningen att tända för tidigt, innan någon gnista uppstår. Detta tillstånd kallas pre-tändning och kan leda till allvarliga motorskador. Tändstift att överföra värme för långsamt saknar förmåga att bränna inlåning från elektroderna och den omgivande isolering. En kall plugg kan bli nedsmutsad med olja eller rester bränsle, skapa misständningar som följd. Vissa faktorer måste utvärderas när man överväger en plugg av en alternativ värme sortiment.
Konton för insättningar

Insättningar som foul en plugg i det angivna intervallet värme ska redovisas innan du väljer att agera. Gammalt bränsle saknar de egenskaper som behövs för fullständig förbränning och rester i kammaren kan fastna på pluggen. Svaga eller defekt tändsystem kan vara ansvarig för låg spänning vid kontakten elektroder, så att insättningar att samla på dem. Motor komponentslitage, eller otillräcklig vevhusventilation kan leda till oljeförbrukning, och den resulterande återstoden kan överbrygga klyftan hos stickproppskontaktema elektroderna. Korrigera dessa typer av brister kan förneka behovet av pluggar av ett högre temperaturområde helt.
Gamla ponnyer
Ansträngningar

att pressa ytterligare en säsong av tjänster från en åldrad gräsklippare kunde dra nytta av användningen av en varmare tändstift. Likaså försöker få mer tillförlitliga resultat från en bil som har sett bättre dagar också kan förstärkas av tändstift som är tillräckligt varm för att bränna bort vandrande ansamlingar. Ett fordon utsatt för låg hastighet operationer, som stop-and-go-körning, kan också behöva lite hjälp i att befria de pluggar av nedsmutsande insättningar. Realistiska förväntningar och angelägen framsynthet är av stort värde när man försöker att återuppliva några av hästkrafter en motor en gång erbjöd. Ett fordon avsett för lågfart användning kan uppleva konstant förtändning, om motorvägshastigheter påträffas. Oljeförbrukningen i en äldre bil kan avta när arbetstemperaturer är konsekvent hävdat. Tillsatsen av färsk bensin till en åldrande gräsklippare kan bota en misständning.
Villkorligt överlämnande

medel och metoder för att komma åt tändstiften för en viss motor kan lindra eller hindra processen. Den svårare uppgiften är, bör den mer tanke ägnas åt förändringar i motorn och verksamhetsmiljön som kan uppstå med tiden. Lösa misständningar med varmare tändstift är bäst praktiseras när prestandakrav och omgivande temperaturer är konstanta. Motorcyklister kan välja ett intervall plugg värme för att anpassa sig till årstidernas växlingar och de flesta gräsklippare kräver ett enda tändstift. Men tändstift i vissa bilmotorer är svårare att nå, göra ändringar ett allvarligt åtagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62291.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.