Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromstrummor från en PT Cruiser

Den bakre bromstrumma på PT Cruiser är avtagbar utan att det monteras på de bakre nav lagren. Till skillnad från många äldre Chrysler produkter som används en yttre flyttbar lager och en inpressad i inre lagret, presenterar Cruiser en "knock-off" trumma. Det finns två huvudsakliga bidragande orsakerna till att trumman inte vill lossna lätt. Trumman kan vara rostiga vid hjulnavet passytan eller skorna kan vara fast på en rost ås på den inre diametern av trumman. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Hjulmutternyckel
Brake sked justerare Tool Review Hammer
Spårskruvmejsel
Penetrerande smörjmedelsspray
Show Mer Instruktioner
1

Använd inte parkeringsbromsen till PT Cruiser före lyfta den. Detta kommer att engagera bromsbackarna och förhindra borttagning av trumman.
2

Bryt de bakre muttrarna löst med Hjulmutternyckel innan säkert lyfter Cruiser med en domkraft. Stötta den bakre delen av Cruiser säkert på pallbockar.
3

bort de bakre muttrarna med en hjulmutter skiftnyckel och sedan ta bort de bakre hjulen.
4

Försök att ta bort trumman för hand innan du fortsätter. Om inte någon sida till sida vicka av trumman, då den fastnat på navet fläns. Om trumman wiggles sida till sida men kommer inte lossna, då trumman åsen har fastnat på skorna hindrar trumman borttagning. En ström av penetrerande smörjmedel längs omkretsen av hjulnavet
5

Spray -till-trumma anslutning. Tillåt smörjmedlet några minuter för att suga in och sedan slå den plana ytan på trumman nära navet samband med en hammare tills den lossnar. Flytta trumman eller slå den i ett par olika ställen på den plana ytan tills den lossnar.
6

Försök att ta bort trumman igen för hand. Om du inte kan, sedan lokalisera gummiplugg ovanpå baksidan av fästplattan och bända bort den med en skruvmejsel.
7

Infoga en broms verktyg sked justering i hamnen tills den kommer i kontakt med stjärna -hjul justering.
8

Använd star-hjulet skaderegleraren att rotera stjärnan-hjul med bromsen sked mot sidan av Cruiser mot dig. Om du går åt fel håll, kommer skorna blir hårdare och du kommer inte att kunna slå på trumman. I detta fall är allt du behöver göra är vända riktningen av stjärnan-hjul med bromsen sked.
9

Fortsätt att rotera stjärnan-hjulet tills trumman är lös nog att dra bort från hand, eller tills den bottnar. Du kommer då att kunna ta bort trumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57525.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.