Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar främre bromsbelägg på en 1999 Nissan Quest

År 1993 släppte Nissan Quest vid sidan av sitt tvåäggstvilling, Mercury Villager van. 1999 började den andra generationen för Quest van och åstadkommit en liten redesign. Den 1999 Quest kom standard med skivbromsar fram och bak trumbromsar. Vid byte av främre bromsbelägg på 1999 Quest, är det viktigt att inspektera och byta ut de främre rotorerna, som behövs. Underlåtenhet att göra detta kan orsaka nya bromsbelägg slits ut i förtid. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
T-40 Torx-bit socket rem
Bungee
platt skruvmejsel
8-tums C-clamp
Momentnyckel
1 liter DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern, om den är full, med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, de främre muttrarna, med en spärr och uttag. Höj framsidan av Quest med en domkraft, och position pallbockar under van s hjälpramen. Sänk Quest på domkraften. Ta bort de främre muttrarna och dra de främre hjulen från Nissan.
3

Ta bort de två bromsok-till-Styrspindel bultar med en spärr och en T-40 Torx-bit socket. Dra bromsok från styrspindeln. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem. Låt det inte hänga med broms slang.
4

in bladet på platt skruvmejsel mellan bakre delen av den yttre plattan och caliperhuset. Bänd bromsbelägget inåt samtidigt dra ena sidan av bromsbelägget från bromsoket. Upprepa detta steg för att frigöra den andra sidan av dynan från bromsoket.
5

Position en 8-tums C-klämma på bromsoket så den fasta delen vidrör den inre delen av tjocklek och skruven del berör den inre bromsklossen. Dra åt Tvingfäste att komprimera bromsok kolv. Ta bort C-klämman när bromsok kolv slutar röra sig och är helt indragen.
6

Bänd uppåt på inre bromsbelägget med en platt skruvmejsel. När ett gap uppstår mellan dynan och tjocklek, ta tag i dynan och dra den från bromsoket. Lägg märke till innerdyna har metall fingrar som infogar i bromsok kolv för att hålla den på plats.
7

Drag av rotorn från Quest nav. Om rotorn inte dra bort lätt, lätt slå den bakre delen av rotorn med en gummiklubba för att frigöra det
8

Inspektera rotorn för eventuella defekter, såsom:. Varma spotting, djupa spår eller onödigt slitage. Om några defekter, byt rotorn med en ny.
9

Ställ rotorn på Quest nav.
10

Ställ inre bromsklossen i tjocklek, rada upp metallen fingrarna på dynan med håligheten i bromsok kolv. Tryck det inre bromsbelägget i bromsoket tills det platser i bromsoket.
11

Ställ yttre pad på tjocklek och tryck fast den i bromsoket tills flikarna snäpper fast i hålen i bromsok . Bända metall våren på baksidan av dynan med en platt skruvmejsel hjälper fjädern passar över caliperhuset.
12

Ställ bromsok tillbaka på Quest nav så rotorn uppsättningar mellan det inre och yttre bromsbelägg. Dra åt de två bromsok-till-styrspindel bultar för att hålla tjockleken på plats. Dra bromsoket-till-styrspindel bultar till 18 till 25 foot-pounds med en momentnyckel och T-40 Torx-bit socket.
13

Upprepa steg 3 till 13 för bromsbeläggen på andra sidan av Quest.
14

tillbaka framhjulen och dra åt muttrarna. Höj framsidan av van med en domkraft och ta bort domkraften från under Quest. Sänk van till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 72-87 fot-pounds med en momentnyckel och uttag.
15

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast.

16

Lägg till ny DOT 3 bromsvätska i huvudcylindern tills nivån når "Max" linje på huvudcylindern.
17

Ta gammal bromsvätska till en bil vätska återvinningscentral för bortskaffande. De flesta Bildelsaffärer avyttra denna vätska kostnadsfritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59235.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.