Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du kontrollerar om ett trasigt Valve

Det finns två ventiler för varje cylinder i en bilmotor. En ventil är inloppsventilen, och den andra är avgasventilen. Intaget ventilen öppnar för att medge en luft /bränsleblandning in i cylindern, sedan stängs och tätningar för att tillåta kompression för att bygga i cylindern. På höjden av kompressionen tändningen gör en gnista och en explosion förflyttar kolven nedåt, vrida på vevaxeln. Avgasventilen öppnar upp för att tillåta den förbrukade avgaserna för att lämna cylindern via avgasgrenröret och ljuddämparen. Denna ventil stängs och tätningar efter utvisa tillbringat avgaser. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
Hylsnyckelsats
Compression mätare
Visa fler instruktioner
1

bort ventilen täcker från motorn. Inspektera toppen av ventilerna söker brutna ventilfjädrar, ventilskaft, och saknade djurhållare ventil. Om skador upptäcks, spåra det till den skadade cylindern. Dra INTE runt motorn eftersom detta kan orsaka ytterligare skador. Om inget hittas, gå vidare till nästa steg.
2

Ta bort alla tändstiften från motorn. Tagga alla pluggar och trådar att spåra vad cylinder de kom från. Inspektera den gängade änden av tändstiftet för skador. Om en skadad plugg hittas, spåra det till dess respektive cylinder. Dra INTE runt motorn eftersom detta kan orsaka ytterligare skador. Om inget hittas, gå vidare till nästa steg.
3

Dra runt motorn med hjälp av startmotorn. Medan motorn dras runt, inspektera ventilerna för att vara säker på att alla är på väg upp och ner. Om några ventiler inte fungerar korrekt, spela in cylindern och slutar veva motorn omedelbart. Om alla ventil rörelse är normalt, fortsätt till nästa steg.
4

Placera en kompression mätare i varje cylinder, en i taget, och sedan starta motorn genom att vrida nyckeln till "start"-läge . Anteckna cylinderkompression för varje cylinder. Jämför cylindern kompression mot tillverkarens rekommenderade kompression, sedan jämföra med de andra cylindrarna i motorn. Spela någon cylinder med nedsatt eller ingen kompression. Om ingen komprimering problem hittas, ventilerna är fina.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61753.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.