Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Chevy 350

Chevrolet 5,7-liters, 350-kubik-tums motorn har installerats i olika GM-fordon. Det har installerats i Chevrolet lastbilar, Corvetter och Novas, bara för att nämna ett few.The första Chevrolet 350 installerades i 1967 års Camaro. Den 350 har blivit väl känd bland Chevrolet entusiaster. De har varit kända för senaste senaste 250.000 miles innan den behöver byggas om. Saker du behöver
Motor stå
Ratchet
Komplett Hylsnyckelsats
momentnyckel
Cam bärande Tool Review Freeze plug Tool Review kolvring kompressor
tång kolvring
Gummiklubba
Standard mallet
ramlager
Piston vevstake lager
Cam kullager
Freeze pluggar
Cam plug
Komplett packningssats
tätningsmedel
Plastigauge
Assembly Lube (50/50 blandning av ATF och STP fungerar bra) katalog Seal glid
Visa fler instruktioner
återskapa en Chevrolet 350.
1

Demontera motorn. Inspektera kolvarna för scoring och sprickor. Ta motorblocket, vevaxel och topplock till en ansedd verkstad. Verkstaden kommer rengöra motordelar och kontrollera eventuella fel. När verkstaden återgår motorn, placera den på motorns stativ.
2

Rotera motorblocket, intag nedåt, oljetråget uppåt. Cam lagren avgick i storlek från framsidan till baksidan. Montera den bakre kammen lagret först, sedan arbeta upp till framsidan, via CAM lagret verktyget. Använda en frysning plugg verktyg, installera frysa pluggar. Det finns åtta av dem totalt. Också installera cam kontakten, vilket är den största frysa plugin i uppsättningen.
3

Coat kammen tidskrifter och lober med en liberal mängd montering glidmedel. Installera försiktigt kamaxeln i motorblocket. Efter att ha passerat den tredje tidning av kamaxeln, når genom botten av blocket för att stadig komponenten. Guide kamaxeln med ena handen, samtidigt som du trycker den på plats med den andra.
4

Montera bakre huvudpackningen och tillämpa tätningen glid. Placera vevaxeln axellager i sina sadlar. Applicera en liberal mängd montering glidmedel och ställa vevaxeln på lagren. Placera lagren i de viktigaste caps. Applicera montering lube, och installera de viktigaste caps. Använda plastkrage, installera oljning axeln på oljepumpen. Montera oljepumpen på den sista bakre main cap, den använder en bult. Dra åt bultarna till specifikationer med en momentnyckel. Vrid motorn till insugningssidan övre läget.
5

Installera olja torkare i det nedre spåret på kolven. Med kolvring tång, gap ringarna och placera dem i ringspåren av kolven. Komprimera ringarna med hjälp av ringen kompressorn. Knacka försiktigt på kolven i cylindern med gummiklubba. Applicera montering glidmedel och installera vevstakslagret på stången. Sätt lagrets vevstaksöverfallet på plats. Applicera montering glidmedel och installera vevstaksöverfallet. Upprepa för de övriga sju kolvar. Vrid motorn till insugningssidan nedre läget. Med hjälp av momentnyckel, dra stången mössor till specifikationerna.
6

Montera kugghjulen, timing kedja, timing med packning och ny front vev tätning. Vevaxeln timing gear är en nyckelharpa, sköt-på växel. Placera packningen oljetråget på motorblocket. Applicera en dime storlek mängd RTV tätningsmedel på varje hörn av oljetråget packning för att förhindra läckage. Sätt oljetråget på plats och montera skruvarna.
7

Rulla tillbaka motorn till intaget uppåt läge. Applicera montering glidmedel runt varje lyftare och installera lyftarna i blocket. Installera huvudet packningar. Placera ett huvud på motorblocket och dra åt bultarna i ett cirkulärt mönster, med början från mitten och arbeta utåt. Placera tryckstängerna i varje guide, på lyftarna. Placera vipparmarna över stötstänger med montering glidmedel på alla tre kontaktpunkter. Ställ ventilspel. Upprepa för den andra huvud.
8

Applicera en 1/4-tums tjock linje av tätningsmedel på framsidan och baksidan av motorblocket, där insugningsröret kommer att sitta. Placera intaget packningar på cylindern huvuden. Placera försiktigt insugningsröret på toppen av motorblocket. Dra åt intag bultarna i ett cirkelmönster från centrum rör sig utåt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60598.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.