Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 1998 GMC Sierra

År 1962 bytte General Motors namnet Chevrolet och GMC pickups till C-och K-serien. Den C-serien indikerade tvåhjulsdrift och K-serien indikerade fyrhjulsdrift. År 1975 ändrades namnen på de utföranden på GMC lastbilar till Sierra, Sierra Grande, High Sierra och Sierra Classic med Sierra trim nivå är basnivån GMC CK pickup. År 1999 blev Sierra namn modellnamnet på GMC pickup, som GM fasas ut CK nomenklaturen helt. Den 1998 C-1500 Sierra kom standard med en 4,3-liters V-6 motor som producerade 200 hästkrafter, det kom också standard med skivbromsar fram. Byta bromsarna på 1998 GMC Sierra är en relativt enkel uppgift. Saker du behöver
Turkiet Baster
Liten, ställa ren behållare
Ratchet
Socket
Ordet jack
Jack står
Bungee strap
platt skruvmejsel
8-tums C-clamp
Mikrometer
vass tång
Nya hjullager
Nya hjullager sälar
lagertätning föraren
Hammer
Nya rotorer
Multipurpose fordonsindustrin fett
Nya sprintar
Stålborste
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Sierra huven och ta bort ungefär hälften av vätskan från broms huvudcylinder med en kalkon baster. Placera denna vätska i en ren behållare för återanvändning.
2

Lossa de främre muttrarna med Ratchet och uttag, men ta inte bort dem ännu.
3 < p> Höj den främre delen av 1998 Sierra med en domkraft och placera pallbockar under ramen rälsen. Sänk GMC tills bara domkraften stödja det. Ta bort muttrarna och dra hjulen från lastbilen
4

Ta bort de två styrbultar från baksidan av bromsok och dra bromsok från momentplattan -. Metallfästet bromsok bultar att - med hjälp av ett Ratchet och uttag. Häng bromsoket från spiralfjädern med ett bungee rep för att förhindra skador på broms slang.
5

Lossa fjädern hållaren på baksidan av den yttre bromsklossen, genom att bända uppåt på våren med en spårskruvmejsel och dra dynan från bromsoket.
6

Lägg ut en 8-tums C-klämman över bromsoket så skruvdelen berör den inre bromsklossen och den fasta delen nuddar den bakre bromsoket. Dra åt C-klämman för att komprimera den inre bromsok kolv. Lossa och ta bort C-klämman från bromsok när C-klämman slutar röra sig.
7

tag i inre bromsklossen och dra den från oket, märker en liten låsfjäder som håller den på plats inuti bromsok kolv.
8

Stäng käftar mikrometer och tryck på "Reset"-knappen för att kalibrera den. Mät tjockleken på rotorns skiva på fyra ställen och anteckna de tjockaste och tunnaste mätningar.
9

Jämför den tunnaste mätning av rotorn till minimal bearbetning specifikation av 1.230 inches på en 11,57- av-1,25 tum och 12,5-by-1.26-tums rotor och 1.480 inches på alla andra rotorstorlekar. Om rotorn åtgärder vid eller över denna beskrivning och har brister - spår, ojämnt slitage eller en spegelblank glans - ta bort rotorn och har det återuppstått
10

tillbaka rotorn om det är. tunnare än den specifikation som anges i steg 9 och kräver renovering. Byte krävs också om rotorn är tunnare än den mätning stämplat på den, som är känd som de avlagda specifikationen, oavsett dess tillstånd.
11

Lämna rotorn på plats om den inte har några ofullkomligheter och är tjockare än kassering specifikationen.
12

ur rotorn, efter behov, genom att bända metallocket från centrum av rotorn. Dra saxsprinten från spindeln - axeln i centrum av rotorn - med nåltång och avlägsna slott-formade mutter och bricka från spindeln med en spärrhake och ingångar. Drag av rotorn mot dig och från spindeln.
13

Dra lagret framifrån-mitten av rotorn med fingret. Vänd på rotorn och ta bort lagertätning bakifrån-rotorns centrum, genom att bända med en platt skruvmejsel. Dra det inre lagret från under lagertätning med fingret. Inspektera om lagren är glapp eller slitage genom att placera fingrarna genom centrum, skulle liksom spindeln och skaka den yttre delen av lagret. En lös eller sliten lagret har en liten mängd av fri lek fram och tillbaka och gör ett svagt klickande ljud när de skakas. Ersätt lösa lagren med nya.
14

Kasta eller har rotorn återuppstått som behövs utifrån det beslut som tagits i steg 9.
15

Packa nya eller gamla lagren , genom att placera en liberal mängd mångsidiga fordonsindustrin fett i handflatan och rotera lagren i din hand tills de är fulla av fett.
16

Placera det inre lagret i den bakre delen av nya eller återuppstod rotor med den avsmalnande änden går i först. Placera en ny lagertätning ovanpå det inre lagret och sätet tätningen, genom att placera en förare lagertätning på tätningen och knacka föraren med en hammare.
17

Skjut rotorn på GMC: s spindel och placera det yttre lagret, koniska änden först i hålet i mitten av rotorn.
18

tillbaka brickan och muttern på spindeln och dra åt muttern, medan spinning rotorn, till 12 foot-pounds med en momentnyckel och uttag som sittplats lagret. Lossa spindeln muttern och dra åt den till enbart handkraft. Placera en ny saxpinne genom kronmuttern och genom hålet i spindeln. Böj sprintarna benen i motsatta riktningar för att låsa den på plats, med hjälp av nål-tång.
19

Placera det inre bromsbelägget i bromsoket så metallklämma på baksidan av dynan glider in bromsok kolv. Tryck bromsbelägget tills den sitter plant mot caliperhuset.
20

Rengör bromsok bultar med en stålborste om rost och applicera ett skikt mångsidigt fordonsindustrin fett på bultarna. Sitt bromsok tillbaka på vridmoment plattan och dra åt bromsok bultar till 37 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
21

Upprepa steg 4 till 18 för bromsarna på den andra sidan av GMC .
22

tillbaka framhjulen på GMC Sierra och dra åt muttrarna.
23

Höj lastbilen från domkraften, med en domkraft, och dra domkraften från under GMC. Sänk Sierra till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsande mönster, till 125 foot-pounds på alla Sierras utom 3500 och 162 foot-pounds på Sierra 3500 med en momentnyckel och en socket.
24

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Tillsätt vätska från den lilla behållaren till huvudcylindern tills nivån når "Max" linje. Kassera oanvänd bromsvätska i den lilla behållaren ordentligt, de flesta bildelar butiker kasta vätska kostnadsfritt.
25

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast. Detta förlänger bromsok kolvarna ut så att de kontaktar bromsklossarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59186.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.