Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Dra rotorer på en 1989 F-150

Den 1989 Ford F-150 tillverkades med främre skivbromsar, med en rotor friktionsyta för att stoppa lastbilen. Denna rotor kan slitas ut och kräver avlägsnande för renovering eller utbyte. Ta bort rotorn innebär avlägsnande av bromsok och kuddar, och lyfta lastbilen för att ta bort hjulet på bromsen det arbetas på. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ta bort rotorn i en Ford F-150 i ca 30 minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
stödbenet
rörtång
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Höj lastbil vid framhjulet genom att placera jack huvudet under en rambalk nära ratten och pumpa spaken tills hjulet är i luften. Avlägsna hjulet genom att vrida alla lug moturs nötter och dra den från navet. Ställ den och muttrarna borta från arbetsområdet.
2

Ta bort bromsoket genom att vrida fästet bultarna på baksidan av den moturs bromsok hölje. Tjockleken kommer att glida av rotorn, varvid dynorna med den. Dynorna kan avlägsnas från bromsok kolvarna genom att försiktigt bända dynan klipp löst med en skruvmejsel. Ställ bromsok på styrarmen, eller binda den så att bromsledningarna inte får dras eller böjas. Låt inte bromsoket dinglar av linjerna.
3

Avlägsna rotorn genom att vrida spindeln muttern (om utrustad med 4WD) moturs med en skiftnyckel eller stora uttag. Med spindelmuttern avlägsnats, bör rotorn drar direkt iväg bildar axeln. Byt ut eller dyka upp igen rotorn, och återmontera i omvänd ordning. Upprepa hela processen på motsatt bromsens rotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57685.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.